Stäng film

Vi har bytt en bälg som fungerar som dammskydd på en båtlastare som används vid lastning av spannmål. Uppdraget var ovanligt på så vis att det krävde icke höjdrädd personal och gynnsamt väder.

Anledningarna till kraven var att arbetet till viss del skulle utföras på 25-28 meters höjd över vattnet i Helsingborgs hamn.

− Noggranna riskbedömningar utifrån olika scenarier genomfördes för att exempelvis säkerställa rätt verktyg, lämpliga avspärrningar, omdirigering av övrig båtlastning och personal som kunde koncentrera sig på hög höjd över vattnet, berättar Daniel Christiansson, Avdelningschef för Jernbros Lantmännenkontrakt i södra Sverige.

Den aktuella dagen för arbetet bjöd på bästa väderförutsättningarna med strålande sol och lite vind. Arbetet inleddes med att bland annat lossa kablar för att frigöra den 20 meter långa bälgen. Det krävdes flera mekaniker och elektriker som arbetade samtidigt från olika vinklar in mot båtlastaren.

När den gamla bälgen var nedlyft med hjälp av kran, planerades och utfördes upplyft och montering av den nya bälgen som fungerar som skydd för utlastningskonerna. Även hållare och stroppar, som utlastningskonerna är fästa med, byttes ut.

− Det känns positivt att vi på Jernbro hade den personalstyrka som krävdes för det utmanande arbetet och att vi kunde erbjuda en helhetslösning med projektledare, mekaniker och elektriker från Jernbro i Helsingborg och Göteborg. Vi är även nöjda med att vi höll tidplanen och att vi, efter en lyckad testkörning, har bidragit till mer tillförlitlig tillgänglighet och en bättre arbetsmiljö, avslutar Daniel.

Bild 1) Gamla bälgen.
Bild 2) Strumpan lyfts av på gamla bälgen.
Lantmännen

Bild 3) Gamla bälgen är frigjord från kablar mm. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Bild 4) Strumpan är helt av på gamla bälgen.
Bild 5) Nya bälgen.

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Daniel Christiansson, Avdelningschef Lantmännen Syd Helsingborg +46 10-483 10 90 Skicka e-post

Kontakta undefined

  Du kanske också är intresserad av

  Maskinbearbetning

  CorPower Oceans skapar energi via vågkraft med Jernbros hjälp

  Jernbro har bidragit med tillverkning av komplexa detaljer till CorPower Oceans produkt. Resultatet är en boj som ska generera energi ur havsvågor.

  Underhåll

  Jernbros underhållsavtal ger AGES högre driftsäkerhet

  AGES enhet i Kulltorp såg vinsterna med att skriva avtal med Jernbro avseende förebyggande underhåll (FU). Att säkerställa genomförandet av FU samtidigt som man kan lägga all energi på sin huv…

  Underhåll

  Automatiserade cementterminaler kräver professionellt underhållsarbete

  Cementtillverkaren SCHWENK Sverige AB hade vissa punkter de ville att en ny samarbetspartner inom underhåll och service skulle uppfylla. Hos Jernbro kunde de pricka  av punkterna.

  Underhåll

  10 ton plåt bidrar till att rena sjöar

  Företaget Vattenresurs har en patenterad metod för att effektivt stoppa läckaget av fosfor i sjöar. I arbetet med att rena sjöar används specialbyggda båtar, som Jernbro har byggt.

  Dela gärna detta