Stäng film

För att kunna utveckla ditt underhåll och erbjuda dig ett i världsklass, arbetar våra underhållsingenjörer efter metoden Jernbro Maintenance Way (JMW). Med hjälp av metoden identifierar vi inte bara vad som behöver göras, utan också hur och varför.

Vi inleder med att utvärdera och analysera din underhållsverksamhet för att ta reda på vilka insatser som ger bäst resultat och kvalitetssäkrar allt i mallar, processer och rutiner.

Med hjälp av resultatet, mål, utmaningar, resurser och bästa praxis tar vi fram individuella och långsiktiga utvecklingsplaner. Genom att följa dessa, kommer exempelvis underhållskostnaderna att minska och driftsäkerheten att öka.

Vi utvärderar verksamheten enligt en standardiserad modell och mäter utvecklingen över tid. Det gör att vi kan jämföra olika underhållsverksamheter. JMW blir alltså också ett verktyg för benchmarking.

Jernbro Maintenance Way är en beprövad metod, som i mångt och mycket bygger på koncept som Lean och TPM, men är förpackad och anpassad för att passa underhållsverksamhet. Metoden åskådliggörs i form av en pyramid, som består av ett antal block. Varje block representerar de olika delarna i underhåll och underhållsutveckling.

Jernbro Maintenance Way – i 5 enkla steg

0. Nulägesanalys

Vi börjar med att göra en nulägesanalys för att identifiera var verksamheten befinner sig inom en rad olika områden. Resultatet åskådliggörs genom att varje block i pyramiden får röd, gul eller grön färg.

1. Definiera målbild

I nästa steg identifierar vi verksamhetens önskade position för att kunna nå de uppsatta målen. Syftet är att definiera en målbild som du sedan kan koppla till att du exempelvis ska nå en viss driftsäkerhet och minimera haverierna. Med hjälp av pyramiden ser du vilka områden som måste förbättras för att nå målbilden.

2. Genomförande

Här börjar du genomföra en mängd små förbättringar inom blocken i pyramiden. Varje aktivitet är alltså kopplad till blocken. Det finns en problembeskrivning och en åtgärdsbeskrivning. Detta steg kan ses som en masterplan, där du får en visuell bild på övergripande nivå över vilka områden som är prioriterade att jobba med för att utveckla underhållsverksamheten.

3. Uppföljning

Detta steg handlar om att kontinuerligt följa upp, så att du följer masterplanen, och faktiskt gör de saker som är överenskomna. Det är viktigt att jobba metodiskt, även om du inte ser resultatet direkt. Följer du planen kan du vara säker på att resultatet kommer.

4. Effektmätning

Nu följer du upp och kontrollerar att insatserna har givit effekt. Du kan se hur pyramiden börjar förbättras. Röda block blir gula och en del gula blir gröna. Då kan du också vara säker på att kostnader och driftssäkerhet också kommer att förbättras på sikt.

Jernbro Maintenance Way

 

”Jernbro har presenterat 300 förbättringsförslag där vi på Husqvarna har valt att genomföra flertalet av dessa. Detta linjerar väl med det höga fokus som vi har på ständiga förbättringar.”
Magnus Wohlin, Husqvarna, som har fått hjälp med underhållsutveckling och avtal för underhållsresurser.

Dela gärna detta

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Niklas Jälmevik, Projektledare Sverige +46 10-483 02 81 Skicka e-post

Kontakta undefined

  Du kanske också är intresserad av

  Underhåll

  Pelly Group ville ha med Jernbro på resan till Nässjö

  Pelly Group letade efter leverantörer som kunde hjälpa dem med underhåll och flytt av maskiner från Hillerstorp till Nässjö. Med Jernbro som ensam samarbetspartner, slog de två flugor i en smä…

  Underhåll

  Automatiserade cementterminaler kräver professionellt underhållsarbete

  Cementtillverkaren SCHWENK Sverige AB hade vissa punkter de ville att en ny samarbetspartner inom underhåll och service skulle uppfylla. Hos Jernbro kunde de pricka  av punkterna.

  Dela gärna detta