Stäng film

Berättelsen om Jernbro

Jernbro har sitt ursprung i vår djupa kunskap om industriservice. Ordet bro symboliserar vår kunskapsöverföring till dig och våra andra kunder, som också förstärks av vår logotyps broform. Men det finns en dimension till. Namnet kan spåras till slutet av 1700-talet, när världens första järnbro byggdes i sydvästra England. Byn fick namnet Ironbridge och är idag känd som den industriella revolutionens födelseplats. Bron finns kvar än idag. Namnet speglar alltså vår kompetens, vår närhet till kunderna och industrin vi verkar inom.

 

Stora resurser

Hos Jernbro får du tillgång till stora resurser i form av mekaniker, elektriker, ingenjörer och många andra. Alla med stor erfarenhet av teknik, förbättringar och svensk industri. Långa relationer och ett stort engagemang har lett till bred och djup kunskap inom industrier som verkstad, stål, gruvor, livsmedel, petrokemi, distribution och rening av vatten, plast och gummi, trä, papper och massa samt energi. Vi är arbetsmiljöcertifierade och innehar även andra certifikat.

Se alla våra certifieringar

Få ut mer, för mindre

Tack vare marknadens bredaste erbjudande kan vi utveckla både underhåll och produktionsanläggningar. Målsättningen är att förbättra produktiviteten och samtidigt minska totalkostnaden. För att du ska få en säkrare, effektivare och mer tillgänglig anläggning. Kort och gott, du får ut mer, för mindre pengar.

Läs om hela vårt erbjudande

Nära dig

Att industrin snurrar snabbare är en mycket lokal fråga. Vi finns därför där du och våra andra kunder finns. Närheten ger dig flera fördelar. Vi kan snabbt tillhandahålla rätt resurser vid rätt tidpunkt. Du har all kompetens lokalt på orten. Vi lär också känna varandra. Det gör att vi förstår dina processer och utmaningar bättre och det får hjulen att snurra snabbare.

Vår målsättning är också att orten ska växa och utvecklas med oss. På så sätt säkrar vi kompetensen för en effektivare och säkrare produktion i ditt närområde. Det skapar också arbetstillfällen.

Vår historia

Jernbro har sitt ursprung i en rad olika bolag. Vår moderna historia startar 2005 och då som en del av Coor Service Management.

2024 förvärvas Minecon Sweden AB i Gällivare. Det tjänar vårt syfte att vara aktivt delaktiga i den gröna omställningen av industrin i Norrbotten, liksom att ha stark lokal närvaro och kapacitet i Gällivare.

2023 blir Elinstallationsföretaget Tvåman El AB ett starkt tillskott till Jernbros Elkraftgrupp i Avesta. Samma år går resterande 30% av Svenska GMK AB över till Jernbro.

2022 blir GISAB (Gällivare Industriservice AB) en del av Jernbro. Förvärvet innebär en ömsesidig förstärkning av lokal närvaro, kapacitet och tjänsteutbud för industrikunder i Norrbotten. Samma år förvärvar GISAB i sin tur JF Mek AB som stärker vår lokala närvaro och kapacitet i Kiruna. Vi utökar även vår verksamhet i södra Sverige genom köp av Reppu Svets & Montage AB.

2021 förvärvas Saltec och Saltec International samt 70% av aktierna i Svenska GMK AB. Alla med säte i Göteborg. Samma år såldes enheten Automation till EA Mobile Robotics.

2020 förvärvar vi SMTE Teknik i Borlänge. Investmentbolaget Bluewater blir ny huvudägare av Jernbro istället för Aksiom Partners.

2019 är ett händelserikt år i Jernbros historia. Vi förvärvar Veolia Industrial Maintenance med 300 anställda och en omsättning på 400 miljoner kronor. Dessutom förvärvas Voksab (Värme- och Kraftservice AB) i Malmö och Skövde Industrireparationer AB.

2018 blir Aksiom Partners ny ägare av Jernbro istället för Cinven. Rimard Industriservice i Avesta förvärvas av Jernbro.

2017 skrivs outsourcingkontrakt av produktionsunderhåll med Lantmännen Lantbruk, som verkar på ett 30-tal orter.

2016 byter Coor Industrial Services namn till Jernbro Industrial Services. Samma år tar Veolia Industrial Maintenance (som förvärvas av oss 2019) över Ferroweld i Östergötland AB, vilka arbetar med projekt- och servicetjänster för industrier, fastigheter samt energi- och vattenreningsanläggningar.

 

2015 separeras Coor Industrial Services från övriga Coor och drivs vidare som ett fristående paraplybolag under Cinven.

2005 till 2014

2005 påbörjades satsningen på industriservice inom Coor genom förvärvet av AB Volvos servicebolag Celero.

Under de inledande åren växte verksamheten främst genom förvärv. Av dessa kan nämnas SAPA Industriservice (2008) i Finspång och Skultuna samt EuroMaint Industry (2011) i Skövde och Huskvarna. Dessa enheter är fortfarande starka fästen inom Jernbro.

Under den senare delen växte verksamheten mer genom övertaganden och formade stommen till dagens Jernbro med ett stort antal engagerade och kompetenta medarbetare lokaliserade på flera orter i Sverige.

Riskkapitalbolaget Cinven Ltd förvärvade bolaget från 3i 2007.

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Thomas Grönlund, Försäljnings- & Marknadschef Göteborg +46 10-483 11 97 Skicka e-post

Kontakta undefined

  Du kanske också är intresserad av

  Engineering

  Jernbro levererar deltaliftar under tidspress till Schlötter

  Schlötter hade behov av snabb tillverkning av transportrobotarna av typen Deltalift. Jernbro tog tillfället i akt att hjälpa en ny kund så de kunde leverera i tid till sin slutkund.

  Underhåll

  Jernbros underhållsavtal ger AGES högre driftsäkerhet

  AGES enhet i Kulltorp såg vinsterna med att skriva avtal med Jernbro avseende förebyggande underhåll (FU). Att säkerställa genomförandet av FU samtidigt som man kan lägga all energi på sin huv…

  Dela gärna detta