Stäng film

AGES enhet i Kulltorp såg vinsterna med att skriva avtal med Jernbro avseende förebyggande underhåll (FU). Att säkerställa genomförandet av FU samtidigt som man kan lägga all energi på sin huvudsakliga tjänst, pressgjutning av aluminium, var två av dem.

I april ingick AGES och Jernbro ett avtal som innebär att Jernbro tar fullt ansvar för planering, genomförande och dokumentation av förebyggande underhåll för AGES gjuterimaskiner, bearbetningsmaskiner och trumlingsutrustning. AGES Kulltorp levererar förädlat pressgjutgods i aluminium där efterbearbetning i 4-axliga bearbetningsmaskiner, trumling, blästring och ytbehandling ingår.

Ages Kulltorp

– Syftet med avtalet är att AGES ska kunna släppa underhållet och känna trygghet i att vi nu sköter och optimerar allt FU. I vårt ansvar ligger också att föreslå förbättringsmöjligheter för att säkra och öka driftsäkerheten i utrustningarna. En annan fördel för AGES är att de nu får en leverantör att vända sig till istället för flera, förtydligar Anders Gustafsson, säljare i Jernbros region sydväst.

AGES har varit en viktig kund för Jernbro sedan 2015. Under åren är det framför allt deras pressgjuteri som Jernbro har genomfört förebyggande underhåll och akutreparationer på. När AGES behövde hjälp med att flytta tre gjutericeller från Solna till Kulltorp, gick uppdraget till Jernbro för demontering, flytt och installation. Vidare har Jernbro genom åren, under perioder när AGES har haft mycket att göra, haft underhållsmekaniker, -elektriker och -ingenjörer där.

Anders berättar om bakgrunden till avtalet:
– Min bild av att vi nu skrev ett fördjupat samarbetsavtal är att vi under åren har gjort ett bra jobb som AGES varit nöjda med. Vi har hög kompetens inom pressgjutning och maskinbearbetning och eftersom vi har ett brett utbud inom industriservice, räcker det att de vänder sig till oss för att lösa både löpande arbete och eventuella utmaningar. Vi har helt enkelt ställt upp och tillhandahållit de tjänster som AGES har eftersökt. Dessutom har vi erbjudit ordning och reda i dokumentationen.

En viktig del i arbetet är just dokumentationen. Att protokollen gällande förebyggande underhåll är aktuella och att åtgärder är ifyllda för att kunna påvisa att underhållet sköts är av primär betydelse för både AGES själva och deras kunder inom automotive, industri, bygg och hjälpmedel.

– Det känns extra bra att kunna tillhandahålla just AGES vår kompetens och våra metoder som ett led i deras ambition att skapa ökad driftsäkerhet, eftersom de är en nära kund som vi har en konstruktiv relation med, avslutar Anders.

Syftet med avtalet är att AGES ska kunna släppa underhållet och känna trygghet i att vi nu sköter och optimerar allt FU. I Jernbros ansvar ligger också att föreslå förbättringsmöjligheter för att säkra och öka driftsäkerheten i utrustningarna. En annan fördel för AGES är att de nu får en leverantör att vända sig till istället för flera.
Anders Gustafsson, säljare i Jernbros region sydväst

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Anders Gustafsson, Gruppchef Underhåll Småland Huskvarna +46 10-483 11 88 Skicka e-post

Kontakta undefined

  Du kanske också är intresserad av

  Underhåll

  Automatiserade cementterminaler kräver professionellt underhållsarbete

  Cementtillverkaren SCHWENK Sverige AB hade vissa punkter de ville att en ny samarbetspartner inom underhåll och service skulle uppfylla. Hos Jernbro kunde de pricka  av punkterna.

  Underhåll

  Pelly Group ville ha med Jernbro på resan till Nässjö

  Pelly Group letade efter leverantörer som kunde hjälpa dem med underhåll och flytt av maskiner från Hillerstorp till Nässjö. Med Jernbro som ensam samarbetspartner, slog de två flugor i en smä…

  Maskinbearbetning

  Rätt kompetens inom svets och maskinbearbetning avgjorde valet för LKAB Mekaniska

  Med ISO-certifiering inom svetsning, rätt kompetens avseende grovsvetsning och maskinbearbetning liksom lokal närvaro uppfyllde Jernbro de krav som LKAB Mekaniska hade på sina leverantörer i proje…

  Engineering

  Engineerings kompetens är tillgänglig oavsett var i landet din verksamhet är

  Inom Engineering kan vi nu med hjälp av digitala hjälpmedel utföra mer av sådant som traditionellt har varit platsberoende på distans istället.

  Dela gärna detta