Stäng film

Cementtillverkaren SCHWENK Sverige AB hade vissa krav som de ville att en ny samarbetspartner inom underhåll och service skulle uppfylla. Hos Jernbro kunde kraven bockas av och parterna undertecknade därför ett samarbetsavtal i våras.

– Det är viktigt för oss med hög driftsäkerhet och tydlig spårbarhet i form av underhållsplaner och tillförlitliga nyckeltal. Vi vill även röra oss ifrån att arbete med avhjälpande underhåll mot att mer och mer arbeta med förebyggande underhåll, berättar Ann-Louise Grahed, Logistikchef hos SCHWENK Sverige AB.

– Vi prioriterar det förebyggande arbetet inom hälsa och säkerhet högt på våra terminaler för att reducera risker för olycksfall och ohälsa. Därför var kvalificerad personal med rätt utbildningar och ett företag med kvalitetscertifieringar viktiga parametrar i sökandet efter en ny samarbetspartner, fortsätter Ann-Louise.

Jernbro uppfyllde SCHWENKs kriterier och kunde erbjuda ett långsiktigt samarbete som i mångt och mycket bygger på förtroende.

SchwenkLeveranser till SCHWENKs kunder sker via automatiserade terminaler i Landskrona, Halmstad, Surte och Västerås. En automatiserad terminal innebär att chaufförer från specifika åkerier, som på förhand är godkända och utbildade, får komma in på terminalerna och lasta.

För att den automatiserade processen ska fungera, krävs ett väl fungerande löpande maskinellt underhåll. För att Jernbro ska kunna utföra detta underhåll på ett säkert sätt, har ett visst antal personer blivit utbildade och godkända för att få arbeta på terminalerna. Underhållsarbetet utförs enligt en schemalagd plan. Vid behov genomförs även akut avhjälpande underhåll.

Uppdraget innebär också att hitta förbättringsåtgärder för att maskinerna ska fungera bättre över tid. Där ger Jernbros digitala systemstöd användbara jämförelsedata som efter analys kan visa på maskinella förbättringsmöjligheter på terminalerna.

– Fördelarna med det digitala systemstödet är att vi enkelt kan följa vad som är planerat och vilket underhåll som är utfört. Vi uppskattar att vi kan få en bra överblick över var eventuella återkommande problem finns och att kunna förändra och förbättra detta, berättar Ann-Louise.

Sedan i juni sköts underhållsarbetet på terminalerna av Jernbros kvalificerade personal och genom förbättrande underhållsåtgärder, ser SCHWENK fram emot mindre akuta reparationer och ett förbättrat förebyggande underhåll.

– Vi prioriterar det förebyggande arbetet inom hälsa och säkerhet högt på våra terminaler för att reducera risker för olycksfall och ohälsa. Därför var kvalificerad personal med rätt utbildningar och ett företag med kvalitetscertifieringar viktiga parametrar i sökandet efter en ny samarbetspartner.
Ann-Louise Granhed, Logistikchef hos SCHWENK Sverige AB

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Martin Berntsson, Affärsområdeschef underhåll Göteborg +46 10-483 06 55 Skicka e-post

Kontakta undefined

  Du kanske också är intresserad av

  Engineering

  Lyftanordningar med kraft att lyfta 25 till 80 ton är byggda till Siemens

  I samband med att Siemens Energy AB skulle bygga nya lyftanordningar till sina testriggar för gasturbiner, hörde Thomas Christiansen på Siemens av sig till Ali Eshgi, Civilingenjör på Jernbro.

  Maskinbearbetning

  Rätt kompetens inom svets och maskinbearbetning avgjorde valet för LKAB Mekaniska

  Med ISO-certifiering inom svetsning, rätt kompetens avseende grovsvetsning och maskinbearbetning liksom lokal närvaro uppfyllde Jernbro de krav som LKAB Mekaniska hade på sina leverantörer i proje…

  Dela gärna detta