Stäng film

Det som gör oss unika är att vi utöver kalibrering, även erbjuder underhåll och reparation av mätinstrument. Detta för att öka instrumentens livslängd samt för att minska administration och kostnader för dig som kund.

I vårt mätdonssystem lagrar vi all information om dina mätinstrument. På så vis kan vi enkelt påminna dig när det är dags att kalibrera ett visst instrument. Vid behov av nyinköp hjälper vi dig med det också.

Våra kalibreringslaboratorium finns i Avesta och Finspång, vilka servar dig och våra andra kunder i hela Sverige.

En av våra största kunder är Outokumpu Stainless AB.

Ackrediterad kalibrering

Anledningen till att företag vänder sig till oss, är att de som oftast har krav på sig att deras instrument måste vara ackrediterat kalibrerade för att få användas i deras produktion.

Vi har två temperaturlaboratorium. Avesta är ackrediterat för kalibrering av termoelement typ S och K samt IR-pyrometrar och termometrar medan Finspång är det  för fältkalibrering av temperaturvisande instrument.

Swedac, Sveriges ackrediteringsorgan för
mätinstrument, finns information om våra
ackrediteringsområden och kravdokument.

Kalibrering av längd

Vi utför spårbar kalibrering av flertalet längdmätande mätdon.

Mikrometrar
Tvåpunktsmikrometrar
Trepunktsmikrometrar
Skjutmått
Djupskjutmått
Mätklockor
Kontrollmått

Utöver dessa sju, utför vi också spårbar kalibrering av måttband, höjdmått, svetsmått, stålskalor, vippindikatorer, vinkelmätare mfl.

Kalibrering av temperatur

Våra temperaturlaboratorier utför ackrediterad och spårbar kalibrering och fältkalibrering enligt ISO 17025 och ISO 9000 av de flesta temperaturinstrument och givare. Som exempel kan nämnas termoelement, temperaturinstrument, strålningspyrometrar.

Vi erbjuder också installation och kalibrering av laboratorieugnar samt jämnhetsmätning i värmebehandlingsugnar, gasturbiner och inom flygindustrin samt temperaturkontroll av kylrum.

Vi tillverkar också högtemperatursgivare (typ S) för värmeverk (bio- och avfallspannor), smältverk och för industrin samt temperaturgivare för tillfälliga mätningar enligt kravspecifikation.

kalibrering temperatur

Mekaniker skruvar på maskin

Kalibrering av vågar

 • Kalibrering av vågar i processindustrin, tex aluminiumgöt
 • Kalibrering av vågar i lastmaskiner
 • Rigg för kalibrering av hängvågar, upp till 12,5 ton
 • Kalibrering enligt ISO 9002

Kalibrering av tryck

Inom tryckkalibrering kalibrerar vi manometrar och tryckgivare upp till 700 bar. Som exempel kan nämnas att vi har kalibrerat tryck i pappersbruk och värmeverk samt utfört loggning av tryck vid felsökning av gjutmaskiner.

Kalibrering av tjocklek

De två typer av tjockleksmätare som vi kalibrerar, i bland annat valsverk och skärverk, är vollmer (berörande mätning) och röntgen (icke berörande mätning).

Kalibrering av flöden

Vi kalibrerar flödesgivare på plats hos våra kunder inom  processindustrin.

 

Svetsvalidering

Vi uppfyller kraven i EN 50504 och utför svetsvalidering av de mest förekommande fabrikaten och modellerna. För märket Kempi har vi en helt automatiserad utrustning för avancerad svetsvalidering.

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Jimmy Sjögren, Gruppchef Underhåll El & Mät Finspång +46 10-483 08 91 Skicka e-post

Kontakta undefined

  Du kanske också är intresserad av

  Underhåll

  Rapport – Industrins största utmaningar inom underhåll

  Vilka är de största utmaningarna inom svensk industri när det gäller underhåll? För att få svar på denna fråga gjorde vi en undersökning på Underhållsmässan i Göteborg 2018. Frågorna ha…

  Underhåll

  Ta tempen på ditt underhåll

  Hur fungerar ditt underhåll? Här kan du snabbt ta tempen på hur du ligger till inom olika avgörande områden. Se resultatet som en indikation.

  Dela gärna detta