Stäng film

Vi har mångårig erfarenhet av skärande bearbetning och renovering av komplexa detaljer. I verkstäderna finns flera maskiner och tekniskt kunnig personal. Vi erbjuder många tjänster inom maskinbearbetning och uppskattar utmaningar där vi kan utnyttja vår problemlösningsförmåga.

Detaljer med höga krav och snäva toleranser tar vi fram genom fräsning, svarvning, arborrning, slipning, vattenskärning, mätning med mera. Vårt kompetenta team säkerställer att slutprodukten uppfyller dina krav. Till vår hjälp har vi också vår mätarm med probemätning samt 3D-scanning som bland annat möjliggör reverse-engineering, analys och utredning av defekt utrustning.

Vi utför bearbetning i stål, rostfritt stål, lagermetall, aluminium och plast.

Specialisttjänster inom maskinbearbetning erbjuder vi i våra verkstäder i Skultuna, Avesta, Sandviken och Kiruna.

Se vår maskinförteckning >

Fräsning

Vi har mer än 15 CNC fräsmaskiner och flertalet manuella med vilka vi kan hantera styckevikter på upp till 10 ton och detaljer med maximal längd på 6 m samt bearbeta 4-axligt simultant. Produkter vi fräser är till exempelvis lagerhus, kopplingar, axlar och bromsskivor.

Svarvning

I verkstäderna har vi drygt 20 CNC svarvar samt flera manuella. Vi kan svarva styckevikter ända upp till 15 ton, detaljlängder på maximalt 8 m och 2,8 m i diameter liksom bearbeta 5-axligt simultant. Produkter vi bland annat svarvar är axlar, bussningar, kugghjul, lintrummor, kopplingar och bromsskivor.

CNC svarv

Arborrning

Med våra 5 CNC arborrverk och flertalet manuella kan vi hantera styckevikter på maximalt 25 ton, detaljer som är upp till 6 m långa och 2,5 m höga samt bearbeta 4-axligt simultant. Växellådor, matarskruvar, motorer, flänsar, ramverk, kugghjul, kopplingar och bromsskivor är exempel på produkter vi hanterar.

 

Slipning

Vi förfogar över fler än 15 stycken slipmaskiner i form av plan, rund, vals, skarp och hål varav några är CNC styrda. Maskinerna kan slipa stycken som väger hela 15 ton samt detaljlängder på upp till 5 m och 0,9 m i diameter. Produkter vi slipar är exempelvis valsar, saxstål, shims, verktyg, stansar och distanser. Förutom tidigare nämnda material, slipar vi även gummi.

CNC slipning

Reparation av härdade stans- och pressverktyg 

Vi kan reparera era härdade stans- och pressverktyg. Det innebär att vi svetsar på rätt material som sedan bearbetas i vår maskinpark och som avslutningsvis härdas. Vi tar emot verktyg via post eller bud.

Vattenskärning

Med abrasiv vattenskärning kan vi figurskära komplicerade former i princip alla förekommande material, som exempelvis stål, rostfritt stål, titan, keramik och kompositmaterial. Vid vattenskärning bildas inga spänningar eller mikrosprickbildningar i materialet och kvalitén på de färdigskurna kanterna är hög. Den 0,2-1,5 mm breda skärande strålen ger dessutom minimalt slöseri av material.

Abrasiv vattenskärning

Mätarm med 3D-scanner

Vår mätarm har en räckvidd på 1,35 m och klarar ett mätområde på 2,7 m. Med armen kan vi analysera detaljer och samla in mätdata för att skapa en digital tredimensionell modell. 3D-modellen används för att analysera avvikelser eller för att konstruera nya komponenter. Armens mätprobe används med fördel för att kontrollera tillverkade detaljer. Mätarmen är portabel och kan monteras upp på stativ eller med magnetfot i våra kunders anläggningar.

Mätarm 3D-Scanner

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Tor Holm Eriksson, Avesta (Mitt-Nord) Säljare Maskinbearbetning +46104831376 Skicka e-post

Kontakta undefined

Du kanske också är intresserad av

Underhåll

U-båtsvagnar – ett annorlunda uppdrag i Avesta

Behovet de hade var att vidareutveckla och tillverka en upptagningsvagn för ubåtar.

Underhåll

Uppgraderad traversbana på Outokumpu

Uppgraderad traversbana i gammal bruksmiljö med en lyftkapacitet på hela 60 ton.

Underhåll

Rapport – Industrins största utmaningar inom underhåll

Vilka är de största utmaningarna inom svensk industri när det gäller underhåll? För att få svar på denna fråga gjorde vi en undersökning på Underhållsmässan i Göteborg 2018. Frågorna ha…

Underhåll

Undersökning: Tillståndsbaserat underhåll ger bättre snurr

Vi har frågat 100 underhållschefer i 10 olika branscher på företag med mer än 50 anställda om de arbetar med tillståndsbaserat underhåll. Resultatet är tydligt.

Dela gärna detta