Stäng film

För oss är det mycket viktigt att utföra värdeskapande underhåll för att hjälpa kunderna att nå en säkrare, effektivare och mer hållbar verksamhet. För att stödja det målet och säkerställa att alla på Jernbro har en gemensam grund och god förståelse för vad industriellt underhåll innebär, har Jernbro Maintenance School skapats.  

Utbildningen är Jernbros kunskapsplattform inom industriellt underhåll, underhållsutveckling, driftsäkerhet, säkerhetsregler och mycket annat och ska säkerställa att alla på Jernbro har en gemensam bild på vår underhållsleverans. Detta ses som värdefullt med tanke på att Jernbro är lokaliserade på ett 30-tal platser i landet och att alla kunder ska få samma goda service överallt.

− Det är väldigt givande att vi har skapat en egen utbildning, som vi dessutom har tagit fram eget utbildningsmaterial till och håller i själva. Förutom att bygga på sig mer kunskap, hoppas vi även att den ska ge en känsla av gemenskap och stolthet, säger Niklas Jälmevik, affärsutvecklare på Jernbro.

Sedan uppstarten för cirka ett år sedan, har Jernbro Maintenance School ägt rum tre gånger. Magnus, Mikael och Måns är tre av 60-talet personer som har deltagit och så här säger de om kursen:

Maintenance School− Utbildningen gav mig förståelse för att arbeta förebyggande genom att framföra åtgärdsförslag. Detta eftersom det exempelvis kan innebära att en maskins livscykel förlängs, vilket är bra ur hållbarhetssynpunkt. Ett annat värdefullt inslag var att komma ihåg att framföra riskobservationer, för att hålla en hög säkerhetskultur. Deltagandet gav mig verkligen en bra erfarenhet och det känns skönt att bära med sig kunskapen i mitt arbete som verkstadsansvarig, säger Mikael.

Maintenance School− Något av det jag tycker var bäst med kursen var att bli upplyst om hur användbart det är att sprida sina erfarenheter, så inte andra behöver lägga tid på att lösa liknande problem. Att få veta detaljer om hur och varför saker hänger ihop har också gjort att jag har större förståelse för varför jag som mekaniker ska göra det jag ska för att helheten ska gå ihop. Inte att förglömma är vikten av att föra vidare rutiner till nyanställda. Insikterna gör det helt enkelt enklare att jobba, berättar Magnus.

Maintenance School− Jag tycker det var intressant att få veta hur det fungerar rent praktiskt när vi får en ny kund, eftersom det är ett steg som jag i min roll som elektriker inte är involverad i. Det var också bra att bli påmind om att ge kunder förbättringsförslag, för att bidra till att regler följs, ökad hållbarhet och hög säkerhet, säger Måns.

Maintenance School

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Niklas Jälmevik, Projektledare Sverige +46 10-483 02 81 Skicka e-post

Kontakta undefined

  Du kanske också är intresserad av

  Projekt

  Vi bidrar till den gröna omställningen och Sveriges första vätgastankstation

  Till Metacons byggnation av en vätgastankstation i Uppvidinge har vi levererat expertis inom konstruktion, teknik och projektledning. Dessutom har vi utfört rörsvetsning, rörarbeten och montage.

  Underhåll

  Jernbros underhållsavtal ger AGES högre driftsäkerhet

  AGES enhet i Kulltorp såg vinsterna med att skriva avtal med Jernbro avseende förebyggande underhåll (FU). Att säkerställa genomförandet av FU samtidigt som man kan lägga all energi på sin huv…

  Dela gärna detta