Stäng film

Jernbro har uppgraderat en traversbana i gammal bruksmiljö som nu kan lyfta 60 ton istället för 10 ton.

– Outokumpu valde att anlita oss eftersom vi är certifierade mot 1090 och har kompetens om bärande konstruktioner och spårbar dokumentation, berättar Fredrik Nielsen på Jernbro i Avesta.

 

Jernbro i Finspång tillverkade balkarna, där en komplett svetsverkstad med kontroll och provning finns. Omfattande dokumentation har gjorts där allt material kan spåras till ursprungstillverkning för att lätt kunna felsöka, liksom alla materialkontroller, svetsningar, rengöringar, besiktningar, märkningar etc. Det är inte många leverantörer i regionen runt Avesta som kan det. Slutmontage skedde på plats hos Outokumpu i Fagersta. Arbetet är godkänt och slutbesiktigat av Jernbro, Outokumpu och tredje part.

 

Outokumpu är världsledande inom rostfritt stål. Deras verksamhet grundar sig på deras förmåga att forma rostfritt stål i vilka former som helst och för nästan alla ändamål. Outokumpu sysselsätter 10 000 personer i mer än 30 länder. I Fagersta valsar valsverket rostfri tråd, som bland annat används som svetstråd vid armering.

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Patrik Roswall, Regionchef Underhåll Mitt Avesta +46 10-483 03 17 Skicka e-post

Kontakta undefined

  Du kanske också är intresserad av

  Underhåll

  Jernbro förlänger livslängden för styr- och drivsystem med nytt driftsäkerhetsavtal

  Vi gjorde en leveransöverenskommelse där vi lovade att hålla eftermarknaden vid liv till 2030.

  Engineering

  Komplex flytt under tidspress

  Förra våren köpte SSAB några linjer för rullformning som stod i Fagersta. Men de behövde flyttas ett halvdussin mil norrut – till Borlänge.

  Underhåll

  Undersökning: Tillståndsbaserat underhåll ger bättre snurr

  Vi har frågat 100 underhållschefer i 10 olika branscher på företag med mer än 50 anställda om de arbetar med tillståndsbaserat underhåll. Resultatet är tydligt.

  Underhåll

  Världsklass i personligt ledarskap

  Med hög kompetens och stor passion för sitt arbete har flera personer gjort en enorm insats.

  Dela gärna detta