Stäng film

Jernbro har uppgraderat en traversbana i gammal bruksmiljö som nu kan lyfta 60 ton istället för 10 ton.

– Outokumpu valde att anlita oss eftersom vi är certifierade mot 1090 och har kompetens om bärande konstruktioner och spårbar dokumentation, berättar Fredrik Nielsen på Jernbro i Avesta.

 

Jernbro i Finspång tillverkade balkarna, där en komplett svetsverkstad med kontroll och provning finns. Omfattande dokumentation har gjorts där allt material kan spåras till ursprungstillverkning för att lätt kunna felsöka, liksom alla materialkontroller, svetsningar, rengöringar, besiktningar, märkningar etc. Det är inte många leverantörer i regionen runt Avesta som kan det. Slutmontage skedde på plats hos Outokumpu i Fagersta. Arbetet är godkänt och slutbesiktigat av Jernbro, Outokumpu och tredje part.

 

Outokumpu är världsledande inom rostfritt stål. Deras verksamhet grundar sig på deras förmåga att forma rostfritt stål i vilka former som helst och för nästan alla ändamål. Outokumpu sysselsätter 10 000 personer i mer än 30 länder. I Fagersta valsar valsverket rostfri tråd, som bland annat används som svetstråd vid armering.

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Andreas Wallin, Avesta (Mitt-Nord) Beredning, planering Underhåll Mek +46104830490 Skicka e-post

Kontakta undefined

Du kanske också är intresserad av

Underhåll

Världsklass i personligt ledarskap

Med hög kompetens och stor passion för sitt arbete har flera personer gjort en enorm insats.

Underhåll

Jernbro förlänger livslängden för styr- och drivsystem med nytt driftsäkerhetsavtal

Vi gjorde en leveransöverenskommelse där vi lovade att hålla eftermarknaden vid liv till 2030.

Underhåll

Undersökning: Tillståndsbaserat underhåll ger bättre snurr

Vi har frågat 100 underhållschefer i 10 olika branscher på företag med mer än 50 anställda om de arbetar med tillståndsbaserat underhåll. Resultatet är tydligt.

Engineering

Komplex flytt under tidspress

Förra våren köpte SSAB några linjer för rullformning som stod i Fagersta. Men de behövde flyttas ett halvdussin mil norrut – till Borlänge.

Dela gärna detta