Stäng film

Schlötter hade behov av snabb tillverkning av de unika transportrobotarna av typen Deltalift. Jernbro tog tillfället i akt att hjälpa en ny kund så de kunde leverera i tid till sin slutkund.

Schlötter, som har dubblat sin omsättning det senaste året, behövde utöka sin krets av leverantörer för att hinna med alla beställningar. Torbjörn Eriksson, VD på Schlötter, tog kontakt med Jernbro, som tidigare berättat om Jernbros kapacitet inom konstruktion, tillverkning och montage.

− Vi behövde en komplett leverantör med kompetens inom konstruktion, elektronik, svetsning och andra tekniker och som kunde åta sig större uppdrag. Det känns stabilt och tryggt att ha flera leverantörer att luta sig mot, så vi hinner med i den utsträckning vi vill, förklarar Torbjörn Eriksson.

− I vårt första projekt ihop med Schlötter och dess dotterbolag Galvanoservice tillverkade och monterade vi ihop 11 stycken deltaliftar på cirka 2 x 1 meter, utifrån deras ritningsunderlag. I arbetet fick vi användning av våra kunskaper inom svetsning, vattenskärning, projektledning och konstruktion. Det var även en hel del eljobb för att koppla ihop motorer, kopplingsdosor, givare och annan elektronik. Inte att förglömma är själva emballaget som vi också har tillverkat, berättar Daniel Pascotte, Affärsenhetschef Projekt Öst på Jernbro.

− Just det här projektet var mycket tidspressat, men i och med att vi finns på flera ställen och har många olika kompetenser kunde vi hålla den korta tidplanen på cirka 2 veckor, så slutkunden kunde få sin order i tid. Det goda samarbetet och att alla komponenter som skulle monteras, kom i tid, bidrog såklart också, förtydligar Daniel.

Deltalift Schlötter Jernbro

Deltaliftarna fungerar som lyftvagnar och är installerade i taket hos slutkunden där de åker runt och förflyttar gods upp och ner mellan olika processtankar.

Deltalift Schlötter Jernbro

− Sedan projektet med deltaliftarna avslutades, har vi gjort många tillverkningsjobb för Schlötter. Vanligtvis så tillverkar vi efter deras ritningar, men våra egna konstruktörer föreslår gärna förbättringsförslag som sparar tid och pengar. Vid behov bistår vi även med egna ritningar. Det är dom glada för, berättar Martin.

Exempel på ett annat projekt är liftar med en kapacitet på ett och ett halvt ton. Dessa är installerade på samma anläggning som deltaliftarna, men används för service och underhåll.

− Det jag fastnade för hos Jernbro, är att de även har konstruktörer som kan hjälpa till med ritningsunderlag när vi själva inte hinner. Dessutom har de visat hög kompetens inom lyftredskap, provbelastning och CE-märkning. Jernbro är verkligen en komplett leverantör som vi har ett gott och seriöst samarbete med. Det är därför fler projekt har landat på Jernbro från vårt håll. I och med det, så lär de sig också mer om hur vi arbetar och hur våra produkter fungerar, avslutar Torbjörn.

Besök Schlötters hemsida

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Daniel Pascotte, Affärsenhetschef Projekt Öst Norrköping +46 10-483 10 66 Skicka e-post

Kontakta undefined

  Du kanske också är intresserad av

  Underhåll

  Jernbros underhållsavtal ger AGES högre driftsäkerhet

  AGES enhet i Kulltorp såg vinsterna med att skriva avtal med Jernbro avseende förebyggande underhåll (FU). Att säkerställa genomförandet av FU samtidigt som man kan lägga all energi på sin huv…

  Industrirör

  Industrirör från Jernbro bidrar till Lindes ökade gasproduktion

  Linde har byggt ut anläggningen i Norrköping för att öka sin kapacitet att rena och kyla koldioxid. Det medförde ett behov av ett omfattande rörarbete som gick till Jernbro.

  Industrirör

  600 meter svets och ett lapptäcke löste cisternbottenbytet

  Bitumenleverantören Nynas hade konstaterat ett läckage i en cistern, vars golv hade rostat sönder. Förtroendet för att lösa problemet, gick till Jernbro.

  Underhåll

  Pelly Group ville ha med Jernbro på resan till Nässjö

  Pelly Group letade efter leverantörer som kunde hjälpa dem med underhåll och flytt av maskiner från Hillerstorp till Nässjö. Med Jernbro som ensam samarbetspartner, slog de två flugor i en smä…

  Dela gärna detta