Stäng film

Vi har den 2021-12-28 kommit överens med Axel Johnson International AB om att förvärva samtliga aktier i GISAB (Gällivare Industriservice AB). Tillträde sker preliminärt under februari, givet ett godkännande från Konkurrensverket.

– Förvärvet, som är ett led i vår tillväxtstrategi, innebär en ömsesidig förstärkning av lokal närvaro, kapacitet och tjänsteutbud för industrikunder i Norrbotten, särskilt för kunder inom stål- och gruvindustri. Vi ser goda möjligheter att i större omfattning och mera aktivt bidra till den pågående och planerade industriella expansionen i regionen. Verksamheter och kompetenser i GISAB och Jernbro kompletterar varandra på ett bra sätt och tillsammans blir vi starkare och kan utveckla verksamhet och erbjudande vidare i samråd med kunderna lokalt, säger Mikael Jansson, VD, Jernbro Industrial Services AB.

– GISAB har ägts av Axel Johnson International sedan 2014 och har under den eran fått möjlighet att bygga och utveckla bolaget till att bli en stark spelare i norra Sverige. Med Jernbro och de partnerskap som GISAB byggt genom åren, kommer vi att kunna erbjuda befintliga och nya kunder en stark och bred palett av hög kompetens, kunnande och erfarenhet inom industriellt underhåll och projekt, säger Boris Lindberg, VD, GISAB.

– Vi strävar alltid efter ett långsiktigt ägande och att bygga framgångsrika affärsområden där våra bolag drar nytta av varandra inom sina respektive branscher. I takt med att marknaden för tung industriservice har förändrats, har vi dock kommit fram till att det bästa för GISABs fortsatta tillväxt och utveckling är att ha en stark ägare med fokus på just industriservice. Vi är övertygade om att Jernbro och GISAB tillsammans kommer att utveckla ett kraftfullt kunderbjudande och bli en betydande plattform för ytterligare expansion, säger Martin Malmvik, VD, Axel Johnson International AB.

GISAB är en ledande aktör inom industriellt underhåll och projekt i Norrbotten med en omsättning på ca 400 MSEK och 100-talet anställda. GISAB erbjuder allt från service- och underhållstjänster och komplexa projekt till långsiktiga partnerskap för industrikunder, huvudsakligen inom stål- och gruvor. Läs mer på gisab.net.

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Mikael Jansson, Regionchef Underhåll Nord, Vice VD och Senior Advisor Stockholm +46 10-483 11 80 Skicka e-post

Kontakta undefined

    Du kanske också är intresserad av

    Maskinbearbetning

    Rätt kompetens inom svets och maskinbearbetning avgjorde valet för LKAB Mekaniska

    Med ISO-certifiering inom svetsning, rätt kompetens avseende grovsvetsning och maskinbearbetning liksom lokal närvaro uppfyllde Jernbro de krav som LKAB Mekaniska hade på sina leverantörer i proje…

    Industrirör

    Industrirör från Jernbro bidrar till Lindes ökade gasproduktion

    Linde har byggt ut anläggningen i Norrköping för att öka sin kapacitet att rena och kyla koldioxid. Det medförde ett behov av ett omfattande rörarbete som gick till Jernbro.

    Underhåll

    Jernbros underhållsavtal ger AGES högre driftsäkerhet

    AGES enhet i Kulltorp såg vinsterna med att skriva avtal med Jernbro avseende förebyggande underhåll (FU). Att säkerställa genomförandet av FU samtidigt som man kan lägga all energi på sin huv…

    Industrirör

    600 meter svets och ett lapptäcke löste cisternbottenbytet

    Bitumenleverantören Nynas hade konstaterat ett läckage i en cistern, vars golv hade rostat sönder. Förtroendet för att lösa problemet, gick till Jernbro.

    Dela gärna detta