Stäng film

Jernbro kommer att från den 1 oktober ta över Veolias verksamhet inom industriellt underhåll med etableringar i Kiruna, Avesta, Sandviken, Norrköping och Göteborg (Arendal). Verksamheten har över 300 medarbetare och en omsättning på cirka 400 miljoner.

– Vi har den stora glädjen att välkomna fler än 300 nya medarbetare med unika kunskaper om olika industriprocesser och ett stort hjärta för underhåll och svensk industri, säger Jernbros VD, Mikael Jansson, med stolthet. 

Mikael Jansson, VDFörvärvet av Veolias verksamhet inom industriunderhåll är ett led i Jernbro Industrial Services tillväxtstrategi. Jernbro är nu marknadsledande och en komplett leverantör av underhållstjänster inom bland annat mekanik, el och automation samt energieffektivisering för industrin. Förvärvet gör att Jernbro når en samlad omsättning på 1,4 miljarder kronor med 950 anställda.

– Kapaciteten och närvaron i viktiga industritäta områden förstärks och möjligheten att attrahera, behålla och utveckla kritisk kompetens förbättras. Såväl Jernbros som Veolias nuvarande kunder får tillgång till ett bredare och attraktivare tjänsteutbud som ger möjligheter till fortsatt tillväxt, fortsätter Mikael Jansson.

För Veolia är försäljningen ett led i att renodla den nordiska verksamheten för att tydligare fokusera på sitt tjänsteerbjudande inom energi, vatten och återvinning.

– Industriellt underhåll ligger utanför Veolias kärnverksamhet och saknar den kritiska massan för att stå på egna ben. I Jernbro har vi hittat en ny långsiktig ägare som har alla förutsättningar för att utveckla verksamheten till nästa nivå. Jernbro är en aktör som kan införliva verksamheten på ett naturligt sätt och därför är jag glad över att vi har kunnat träffa den här överenskommelsen, säger Håkon Vist, CEO Veolia Norden.

Vi har den stora glädjen att välkomna fler än 300 nya medarbetare med unika kunskaper om olika industriprocesser och ett stort hjärta för underhåll och svensk industri.
Mikael Jansson, VD, Jernbro Industrial Services

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Mikael Jansson, Regionchef Underhåll Nord, Vice VD och Senior Advisor Stockholm +46 10-483 11 80 Skicka e-post

Kontakta undefined

    Du kanske också är intresserad av

    Engineering

    Komplex flytt under tidspress

    Förra våren köpte SSAB några linjer för rullformning som stod i Fagersta. Men de behövde flyttas ett halvdussin mil norrut – till Borlänge.

    Engineering

    Fler certifieras inom underhållsledarskap

    För att kvalitetssäkra kompetensen har vi valt att utbilda fler chefer och specialister som aktivt arbetar med underhåll.

    Underhåll

    Jernbro förlänger livslängden för styr- och drivsystem med nytt driftsäkerhetsavtal

    Vi gjorde en leveransöverenskommelse där vi lovade att hålla eftermarknaden vid liv till 2030.

    Dela gärna detta