Stäng film

Under 2019 utbildar och certifieras fler inom underhållsledarskap för att skapa en trygghet i att vi har hög kapacitet inom denna spetskompetens på flera platser i landet. Genom en gemensam plattform skapas förutsättningar att standardisera arbetssättet på alla kunduppdrag och kundkontrakt.

– Vi har valt att utbilda fler chefer och specialister genom Svenskt Underhåll, för att kvalitetssäkra kompetensen hos de som aktivt arbetar med underhåll, berättar Martin Wirén, avdelningschef för engineering på Jernbro i Skövde.
– Målsättningen är att i slutet av året ha ca 20 personer som är certifierade enligt kraven. Det känns tryggt både för kunderna och oss själva att ha certifierade medarbetare eftersom det gynnar industrin, säkerheten och miljön, säger Martin Wirén.

Jernbro har en offensiv inställning till kompetensutveckling för att hålla jämna steg med utvecklingen och kompetensen på en hög nivå.
– Genom regelbundna utbildningsinsatser kan vi möta våra kunders behov, utveckla våra leveranser och lyfta och utveckla våra medarbetare, menar Martin.

Torgny Helsing, underhållsingenjör på Jernbro, har ett europeiskt certifikat utfärdat av Svenskt Underhåll och kan titulera sig European Expert in Maintenance Management. En titel med hög status inom underhåll. 
– Utbildningen har medfört att jag bidrar till högre driftsäkerhet och utvecklar egna arbetsmetoder på mitt kunduppdrag inom mekaniskt underhåll på Forsmarks kärnkraftverk, säger Torgny. Säkerheten har högsta prioritet på Forsmark och det innebär att vi i alla arbeten, processer och beslut, sätter säkerheten främst.

För Torgny innebär certifieringen en bekräftelse på att han tänker rätt om vad underhåll innebär i industrisammanhang.
– Vi som är utbildade och certifierade har en gemensam syn och förståelse för vad underhåll innebär. Vi pratar helt enkelt samma språk och det både underlättar arbetet och ger ett bättre slutresultat, avslutar Torgny. 

En utbildning är 12 dagar som följs av instudering i 3 dagar och avslutas med tentamen som anordnas av Svenskt Underhåll, som sedan certifierar de som har klarat tentamen.

Med underhåll menas kombinationen av alla tekniska, administrativa och ledande åtgärder under ett föremåls livscykel som är avsedda för att behålla eller återställa föremålet till ett tillstånd där det kan utföra sin nödvändiga funktion.

– Målsättningen är att i slutet av året ha ca 20 personer som är certifierade. Det känns tryggt både för kunderna och oss själva att ha certifierade medarbetare eftersom det gynnar industrin, säkerheten och miljön.
Martin Wirén, Avdelningschef för Jernbro Engineering i Skövde

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Martin Wirén, Regionchef Underhåll Sydväst Skövde +46 10-483 03 93 Skicka e-post

Kontakta undefined

    Du kanske också är intresserad av

    Underhåll

    Jernbro förlänger livslängden för styr- och drivsystem med nytt driftsäkerhetsavtal

    Vi gjorde en leveransöverenskommelse där vi lovade att hålla eftermarknaden vid liv till 2030.

    Dela gärna detta