Stäng film

Med ett förvärv av 70% i GMK Svenska AB befäster vi vår position som marknadsledande inom industriunderhåll i Sverige.

– Affären innebär att vi stärker vår regionala plattform i främst Västra Götaland med omnejd, men även nationellt på projektbasis. Tillskottet av kapacitet och kompetens kommer att bidra till Jernbros fortsatta tillväxt mot kunder inom industri och kritisk samhällsinfrastruktur. Ett bredare tjänsteutbud tillgängliggörs alltså för såväl Jernbros som GMKs nuvarande kunder. Verksamheterna och kompetenserna kompletterar varandra på ett bra sätt, förtydligar Mikael Jansson, VD på Jernbro.

– Med Jernbro som ny ägare får GMK kraft att utvecklas vidare och att fortsätta sin tillväxt mot nya nivåer. GMK blir också ett bra komplement till Jernbro, särskilt i västra Sverige, säger GMKs nuvarande ägare Håkan Schramm och Mikael Persson.

Håkan Schramm och Mikael Persson är kvar som delägare och är operativt aktiva från början av juni. Jernbro har exklusiv option att förvärva den återstående aktieposten om 30% inom ett par år.

GMK Svenska AB omsätter cirka 60 MSEK med 50 anställda och erbjuder maskininstallationer, omlokalisering av produktionslinjer, underhållstjänster samt serviceinsatser inom svets och smide. Kunderna återfinns huvudsakligen inom processindustrin, verkstadsindustrin, livsmedelsindustrin samt energi- och byggsektorn. Läs mer på gmkservice.com.

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Mikael Jansson, Regionchef Underhåll Nord, Vice VD och Senior Advisor Stockholm +46 10-483 11 80 Skicka e-post

Kontakta undefined

  Du kanske också är intresserad av

  Industrirör

  600 meter svets och ett lapptäcke löste cisternbottenbytet

  Bitumenleverantören Nynas hade konstaterat ett läckage i en cistern, vars golv hade rostat sönder. Förtroendet för att lösa problemet, gick till Jernbro.

  Engineering

  Lyftanordningar med kraft att lyfta 25 till 80 ton är byggda till Siemens

  I samband med att Siemens Energy AB skulle bygga nya lyftanordningar till sina testriggar för gasturbiner, hörde Thomas Christiansen på Siemens av sig till Ali Eshgi, Civilingenjör på Jernbro.

  Maskinbearbetning

  Rätt kompetens inom svets och maskinbearbetning avgjorde valet för LKAB Mekaniska

  Med ISO-certifiering inom svetsning, rätt kompetens avseende grovsvetsning och maskinbearbetning liksom lokal närvaro uppfyllde Jernbro de krav som LKAB Mekaniska hade på sina leverantörer i proje…

  Energy Management

  Fungerar industrilokalens värmesystem som det ska?

  Dela gärna detta