Stäng film

Specialanpassade lyftredskap och lyftinrättningar

Vi erbjuder ett helhetskoncept inom lyftredskap och lyftinrättningar som har i uppgift att lyfta och sänka last och maskiner av olika slag. Från idé till installation hjälper vi industrisektorn i hela Sverige och ser till att maskindirektivets krav uppfylls. I arbetet ingår konstruktion, tekniska beräkningar, riskanalys, tillverkning, provbelastning och CE-märkning.

 • Vi tar fram alla typer av lyftredskap och lyftinrättningar som behöver specialanpassas för dina ändamål. Det gäller alltså allt från enkla till komplexa lösningar med exempelvis magnet- och vakuumlyftar
 • Vi tillhandahåller dessutom standardtyper av lyftinrättningar som traverser, svängkranar och telfrar
 • Service och underhåll av alla lyftinrättningar och maskiner ombesörjer vi också

I samband med leverans överlämnas all erforderlig dokumentation. Men vid behov erbjuder vi också utbildning i hur den nya lyftinrättningen ska hanteras.

Provbelastning
och CE-märkning

Innan vi levererar nya anordningar, utför vi provbelastning i enlighet med maskindirektivet. Det innebär bland annat att enheten ska kunna lyfta 50% mer än den nominella lasten.

Vår provrigg klarar lyft med hög precision upp till 150 ton och tryck på maximalt 50 ton. Vid godkänd provbelastning CE-märker vi anordningen, vilket visar att den är godkänd för sitt ändamål och uppfyller alla hälso- och säkerhetskrav. Alla  detaljer och komponenter är spårbara.

 

På bilden:
Ali Eshgi och Magnus Andersson-Lindwall bredvid Jernbros provrigg

lyftanordning

Lyftanordning, Siemens

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Michael Daagh, Gruppchef Engineering Finspång +46 10-483 11 31 Skicka e-post

Kontakta undefined

  Du kanske också är intresserad av

  Engineering

  Lyftanordningar med kraft att lyfta 25 till 80 ton är byggda till Siemens

  I samband med att Siemens Energy AB skulle bygga nya lyftanordningar till sina testriggar för gasturbiner, hörde Thomas Christiansen på Siemens av sig till Ali Eshgi, Civilingenjör på Jernbro.

  Engineering

  Industrins framtida arbetsplats

  Människa och kollaborativa robotar samarbetar i framtidens produktionslinje

  Engineering

  Komplex flytt under tidspress

  Förra våren köpte SSAB några linjer för rullformning som stod i Fagersta. Men de behövde flyttas ett halvdussin mil norrut – till Borlänge.

  Engineering

  Fler certifieras inom underhållsledarskap

  För att kvalitetssäkra kompetensen har vi valt att utbilda fler chefer och specialister som aktivt arbetar med underhåll.

  Dela gärna detta