Stäng film

Vi tillträdde som ny ägare till GISAB (Gällivare Industriservice AB) den 1 februari. Nu stärker vi Jernbro-koncernens närvaro i Kiruna genom att GISAB förvärvar verksamheten i JF Mek AB.

– Förvärvet innebär framför allt en förstärkning av lokal närvaro, kapacitet och tjänsteutbud i Kiruna där vi nu skapar en bas med 70-talet kompetenta medarbetare och tillgång till ett stort nätverk med samarbetspartners. Vi vill bidra till våra kunders konkurrenskraft i större omfattning och vara aktiva i den pågående och planerade industriella expansionen i hela regionen, säger Mikael Jansson, VD och Koncernchef för Jernbro Industrial Services AB.

– GISAB och JF Mek har under de senaste åren arbetet tätt med varandra. Vi ser det som en naturlig del i processen att JF Mek nu ingår i GISABs organisation. Med deras kompetens och erfarenhet inom branschen samt deras breda kontaktnät kommer GISABs och Jernbros expansion i Kiruna och i regionen som helhet att stärkas, säger Boris Lindberg, VD på GISAB.

– Vi är väldigt glada att bli en del av GISAB och Jernbro-koncernen. Tillsammans blir vi både mer konkurrenskraftiga och får bättre förutsättningar att serva våra kunder på bästa möjliga vis , säger Johannes Johansson, VD för JF Mek, som nu övergår till anställning på GISAB.

JF Mek GISAB Jernbro

Johannes Johansson (JF Mek) och Conny Labba (Platschef på GISAB i Kiruna) ser fram emot det fördjupade samarbetet

Dotterbolaget GISAB (Gällivare Industriservice AB) är en ledande aktör inom industriellt underhåll och projekt i Norrbotten med en omsättning på ca 400 MSEK och 100-talet anställda. GISAB erbjuder allt från service- och underhållstjänster och komplexa projekt till långsiktiga partnerskap för industrikunder, huvudsakligen inom stål och gruvor. Läs mer om GISAB

JF Mek AB är inriktat mot service och underhåll inom gruvindustrin. Företaget omsätter ca 20 MSEK och har 15 anställda. JF Mek hjälper kunder lokalt och runtom i Norrbotten med svetsning, montage, utbildning och konstruktion. Läs mer om JF Mek

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Mikael Jansson, Regionchef Underhåll Nord, Vice VD och Senior Advisor Stockholm +46 10-483 11 80 Skicka e-post

Kontakta undefined

  Du kanske också är intresserad av

  Maskinbearbetning

  Rätt kompetens inom svets och maskinbearbetning avgjorde valet för LKAB Mekaniska

  Med ISO-certifiering inom svetsning, rätt kompetens avseende grovsvetsning och maskinbearbetning liksom lokal närvaro uppfyllde Jernbro de krav som LKAB Mekaniska hade på sina leverantörer i proje…

  Industrirör

  Industrirör från Jernbro bidrar till Lindes ökade gasproduktion

  Linde har byggt ut anläggningen i Norrköping för att öka sin kapacitet att rena och kyla koldioxid. Det medförde ett behov av ett omfattande rörarbete som gick till Jernbro.

  Engineering

  Jernbro levererar deltaliftar under tidspress till Schlötter

  Schlötter hade behov av snabb tillverkning av transportrobotarna av typen Deltalift. Jernbro tog tillfället i akt att hjälpa en ny kund så de kunde leverera i tid till sin slutkund.

  Maskinbearbetning

  Ny smart och effektiv vattenskärningsmaskin

  På verkstaden i Åby har ytterligare en vattenskärningsmaskin installerats. Det är ett starkt komplement till den befintliga och båda går på högvarv.

  Dela gärna detta