Stäng film

Jernbros avdelning för Komponentservice i Skövde har fått högt betyg i den årliga kundundersökningen. Automotive Components Floby är ett av företagen som bidragit till det, vilka framför allt sätter högt värde på Komponentservice gedigna kunskap om äldre maskiner. Jernbros kunder har gett ett NPS (Net Promoter Score) på hela 88 av 100 som alltså visar att kundlojaliteten är mycket hög. Även NKI-talet (Nöjd Kund Index) är högt för avdelningen, som ligger på 86 av 100.

Automotive Components Floby (AC Floby) har haft ett långvarigt samarbete med Komponentservice på Jernbro och då främst med reparationer av spindlar och elektronik.

− Det mest unika med Komponentservice är att de har kompetens avseende alla våra maskiner, oavsett om de är från 80-talet eller 2020. Det är bra för oss, eftersom vi har en 40 år lång industrihistoria när det gäller el- och styrsystem. Det är många som kan de nya maskinerna, men det är få som kan de som är från 80- och 90-talet, som jag ser som Komponentservice styrka, säger Patrik Johansson, underhållschef på AC Floby.

AC Floby tillverkar vevstakar, bromsskivor och hjulnav åt fordonsindustrin, genom skärande metallbearbetning i NC-maskiner. Det är dessa maskiners reservdelar som Jernbro främst utför planerat underhåll av.

− Vi har tusentals reservdelar lagrade hos oss. När en komponent går sönder i fabriken, byts den ut med en reservdel från förrådet. Den trasiga delen skickas till Jernbro för reparation och när den kommer åter hamnar den i förråd och är därmed tillgänglig för våra underhållare att använda när behov uppstår hos en maskin, berättar Patrik.

Förutom att skicka reservdelar till Jernbro för reparation, optimering eller renovering, anlitar AC Floby också expertkompetens för enstaka felsökning. Jernbro är exempelvis duktiga när det gäller servodrifter. Genom åren har det även funnits behov av att ha viss kompetens på plats en längre period, som till exempel programmering, driftsäkerhet och förbättringsarbete.

− Vi har en bra dialog med Jernbro och vi får hjälp i rätt tid. Jag uppskattar att de erbjuder både komponenter och teknisk support på plats. Att de finns lokalt och att vi kan få hjälp snabbt, när det behovet emellanåt inträffar är verkligen bra. Sen att de kan jaga rätt på gamla reservdelar som inte längre går att köpa är vi också nöjda med. Jernbro hjälpte oss exempelvis nyligen med en styrning, som de hämtade hem ifrån Finland, verifierade status på och sedan monterade hos oss, säger Patrik.

− Jag har regelbunden dialog med AC Floby, där det framkommit att de är nöjda med oss på Komponentservice. Det märks som mest såklart när vi räddar dem i akuta situationer och allt ställs på sin spets, alltså när maskiner slutar att gå och fabriken inte kan leverera. När vi kan hjälpa dem i sådana situationer, blir vi av förklarliga skäl extra glada. Vi har också långsiktiga diskussioner om hur deras maskinutrustning ska säkras inför framtiden också är högt uppskattad, säger Mats Ahrling, affärsutvecklare på Jernbro.

− Vi har nyligen kommit överens om ett avtal med Jernbro som kallas Garanterad Reparation. Avtalet innebär att Jernbro förbinder sig att ersätta eller reparera våra maskiners komponenter, för att säkra driften på våra äldre maskiner ett bestämt antal år framåt, berättar Patrik.

− Vi för dessutom bra samtal med AC Floby om hur de ska bygga upp sin kunskap om exempelvis servoteknik genom utbildning. Detta ser vi positivt på, för det sparar naturligtvis tid i processen om kunderna själva kan identifiera vilken del som är sönder. Det är ju extra viktigt när det är akut och deras kunder står och väntar på sina leveranser, avslutar Mats.

AC Floby, Jernbro

AC Floby, Jernbro

Elmotorer och elektronik är exempel på artiklar som Jernbro reparerar för AC Floby.

Automotive Components Floby (AC Floby) erbjuder sina globala kunder tillverkning av vevstakar, bromsskivor och hjulnav enligt fordonsindustrins högsta standard inom kvalitet, precision och miljöpåverkan. 

Kundundersökningen visar bland annat att Komponentservice värdesätts för sitt positiva bemötande som genomsyras av hög kvalitet och kompetens, engagemang, öppenhet, gott samarbete och snabb återkoppling. Sedan att Komponentservice är bra på att bygga långsiktiga kundrelationer samt finns lokalt och nära och därmed känner till och kan kundernas verksamhet väger också tungt.

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Mats Ahrling, Affärsutvecklare Komponentservice Skövde +46 10-483 01 95 Skicka e-post

Kontakta undefined

  Du kanske också är intresserad av

  Komponentservice

  IMI Hydronic: Jernbro ställer upp till 110%

  IMI Hydronic Engineering uppskattar Jernbros avdelning för Komponentservice i Skövde. Bland annat för sin konstruktiva dialog och höga servicenivå.

  Komponentservice

  Ännu ett företag har tecknat Garanterad Reparation

  Garanterad reparation är ett alternativ för att säkerställa driften istället för att bygga om eller köpa nya maskiner.

  Dela gärna detta