Stäng film

IMI Hydronics Engineering och flera andra företag har gett avdelningen för Komponentservice (elektronik-, elmotor- och spindelservice) högt betyg i Jernbros kundundersökning. Kunderna har gett ett NPS (Net Promoter Score) på hela 88 av 100 som alltså visar att kundlojaliteten är mycket hög. Även NKI-talet (Nöjd Kund Index) är högt för avdelningen, som ligger på 86 av 100.

− Vi har arbetat nära Jernbro i många år och vi är väldigt nöjda med det fina samarbetet vi har. All personal på Komponentservice ställer verkligen upp till 110% när vi har behov. Dessutom är de trevliga och artiga och svarar snabbt, vilket jag tycker är viktigt, inleder Richard Lundgren, som ansvarar för inköp av reservdelar, service och akutreparationer till de producerande maskinerna på IMI Hydronic Engineering.

Richard berättar vidare att han tycker att Komponentservice har ett stort och komplett erbjudande, liksom hög kunskapsnivå och ett brett kontaktnät från vilket Jernbro har möjlighet att köpa reservdelar ifrån till deras maskiner som tillverkar produkter för VVS-system. 

− På Komponentservice arbetar vi med både förebyggande och akuta reparationer av komponenter, vars tillverkare har lagt ned sin egen eftermarknad. Detta är viktigt för kunderna, så de kan hålla i gång sina fabriker. Här fyller vi en viktig funktion som oberoende reparatör av elektronik, spindlar och elmotorer. Dialogen vi har med våra kunder om hur deras maskinpark ska säkras för lång tid framåt är oerhört viktig, berättar Mats Ahrling, affärsutvecklare på Jernbro.

− Vi har en mycket positiv bild av Jernbro och vi får hjälp av dem på många plan. Det är allt från tips till akuta reparationer. Den största biten är dock förebyggande underhåll som vi genomför för att höja statusen på vår maskinpark. Exempelvis så skickar vi servomotorer regelbundet till Jernbro som renoverar, köper reservdelar, plockar ihop och gör funktionskontroll. När vi får tillbaka dem, byter vi ut motorerna i maskinerna och skickar en ny batch med servomotorer till Jernbro, säger Richard.

− Komponentservice tillhandahåller också nya delar till oss, som till exempel elmotorer, styrservon, servodrifter, elektronikkomponenter och styrkort. Dessutom har vi under många år hyrt personal vid behov. Jernbro vänder och vrider verkligen på sina resurser, så de ska ha en stor eloge för det också. När en maskin går sönder, har haveri, kraschat eller fått stillestånd, köper vi även spetskompetens som undersöker vad det är för fel på den, fortsätter Richard.

Richard berättar att de emellanåt behöver hjälp med akuta reparationer. Nu senast var det exempelvis ett styrkort till en maskin som krånglade. När det inträffar är det ofta bråttom att få det reparerat, för att undvika att en maskin står stilla för länge och att kundordrar ska påverkas. Då händer det att komponenten budas med taxi till Jernbro med förhoppning att den ska komma tillbaka samma eftermiddag eller kväll, så maskinen kan börja snurra igen.

− Att vi på Komponentservice uppskattas av IMI Hydronic märks framför allt när vi ibland behöver hjälpa dem med akuta reparationer för att en maskin ska kunna börja gå igen, så de kan fullfölja sina leveranser, berättar Mats.

− Jernbro gör verkligen hela tiden vad de kan för att få våra maskiner att börja snurra igen så snabbt som möjligt vid akuta problem, avslutar Richard.

IMI Hydronic

På bilden syns exempel på artiklar som Jernbro har hjälpt IMI Hydronic med (Indramat matningsmodul till servon, Bosch servo, Balluff styrenhet, Rexroth servomotor) samt Richard Lundgren på IMI Hydronic.

IMI Hydronic Engineering i Ljung utvecklar och producerar energieffektiva, uppkopplade produkter samt hållbara och innovativa lösningar avseende alla typer av VVS-system för fastigheter.

Jernbros kundundersökning visar bland annat att Komponentservice värdesätts för sitt positiva bemötande som genomsyras av hög kvalitet och kompetens, engagemang, öppenhet, gott samarbete och snabb återkoppling. Sedan att Komponentservice är bra på att bygga långsiktiga kundrelationer samt finns lokalt och nära och därmed känner till och kan kundernas verksamhet väger också tungt.

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Mats Ahrling, Säljare Skövde +46 10-483 01 95 Skicka e-post

Kontakta undefined

  Du kanske också är intresserad av

  Komponentservice

  PAROC har gjort en nybeställning hos Jernbro

  PAROC i Hällekis har tecknat konceptet som kallas overhaul med Jernbro.

  Komponentservice

  Ännu ett företag har tecknat Garanterad Reparation

  Garanterad reparation är ett alternativ för att säkerställa driften istället för att bygga om eller köpa nya maskiner.

  Dela gärna detta