Stäng film

Många industrier har idag utmaningar med att få tag i reservdelar till sina äldre maskiner. Garanterad reparation är då ett alternativ för att säkerställa driften istället för att bygga om eller köpa nya maskiner.

Stora Enso Paper AB, Nymölla Mill, har i vår valt att förlänga sitt avtal med Komponentservice på Jernbro Industrial Services AB med ytterligare 2 år avseende Garanterad Reparation för servodrivdon och servomotorer.

– Vi har varit nöjda med den service vi har fått hittills och ser förlängningen som ett bra alternativ till att investera i nya maskiner i närtid, säger Jan Petersson på Stora Enso Paper AB, Nymölla Mill.

Metsä Tissue och Borås Tryckeri har också, tidigare i år, garanterat reparation av elektronik, elmotorer och elmotorstyrningar ett visst antal år framåt genom att ha tecknat Garanterad Reparation med Jernbro. Likaså säkerställde en fordonstillverkare, för något år sedan, driftsäkerheten för sina maskiners styr- och drivsystem ända fram till år 2030.

Mats Ahrling på Komponentservice på Jernbro förklarar konceptet:
– Garanterad reparation är ett avtal som passar företag som har produkter som är svåra att få reparerade och som det kanske inte alltid finns reservdelar till. Företaget kanske bara ska köra några år till med en äldre maskin. Men vill ändå se till att den håller sig i drift fram tills det är bra läge att investera i en ny.

– En annan viktig aspekt, är att testköra elektronik- eller elmotordelen på ett bra sätt. För vi vill såklart kvalitetssäkra vår reparation innan delarna skickas till kunden. Det vi gör då, är att vi bygger vi upp en testbänk för respektive elektronik- och elmotordel.

Genom avtalet garanterar Jernbro att de har tillgång till en stor mängd kritiska produkter hemma, själva reparationerna och testmöjligheterna, men tar även ansvar för kompetenssäkring på aktuella produkter. Allt för att kunden ska känna sig trygg.Stora Enso, testbänk, servo, drivdon, servomotor

Testbänken för Stora Ensos komponenter

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Mats Ahrling, Affärsutvecklare Komponentservice Skövde +46 10-483 01 95 Skicka e-post

Kontakta undefined

  Du kanske också är intresserad av

  Komponentservice

  PAROC har gjort en nybeställning hos Jernbro

  PAROC i Hällekis har tecknat konceptet som kallas overhaul med Jernbro.

  Engineering

  Industrins framtida arbetsplats

  Människa och kollaborativa robotar samarbetar i framtidens produktionslinje

  Dela gärna detta