Stäng film

Eftersom NorRens AS slutkunder vill ha utrustning som bygger på den senaste tekniken, väljer de Jernbros slamförtjockare. Det har bidragit till att deras order återigen gick till Jernbro.

NorRens i Norge har nyligen ännu en gång köpt slamförtjockare från Jernbro för installation hos en av sina slutkunder. Med extern unik teknik från Jernbro kompletterar alltså NorRens sina projekt inom vatten, avlopp och slambehandling.

Samarbete med NorRens sträcker sig 15 år tillbaka, så det har hunnit bli en hel del slamförtjockningsutrustningar under årens lopp. NorRens tycker att samarbetet är smidigt och de uppskattar att Jernbro är lösningsorienterade och sätter deras behov främst samt att rätt maskin väljs till respektive projekt,.

De senast levererade förtjockningsmaskinerna (BT) har installerats i samband med ombyggnation av ett reningsverk, som kördes i gång i slutet av 2021. Dessa BT-maskiners uppgift är att förtjocka biologiskt kemiskt slam (som kan göras upp till 5%) för att sedan föras vidare till en dekantercentrifug där det avvattnas till >25% torrhalt (TS).

Anledningen till att denna slutkund ville ha Jernbros slamförtjockningsmaskiner är för att de bygger på både den senaste teknologin och generationen inom slamförtjockning. BT-maskinerna erbjuder också låg energiförbrukning och hög kvalitet på utgående rejektvatten (<100 mg/ss/liter). Polymerförbrukning med den nya tekniken och inblandningen, ligger oftast under <3kg/ton TS och det är stor skillnad mot befintliga maskiner.

Slutkunden är nöjd med sitt maskinval, liksom installationen och den bättre slamkvalitén. Just dessa maskiner är byggda för att hantera 10-12 m3/h, men i Jernbros sortiment finns det utrustningar som kan hantera ända upp till 250 m3/h. Utrustningarna kan arbeta dygnet runt, men vanligtvis är det 8 timmar som gäller.

När teamet på Jernbro Water Technologies ska utreda vilken maskin som passar bäst för kundens ändamål, analyserar de slammet. Då genomför de polymertest med hjälp av prov från aktuell anläggning och olika fällningskemikalier. Testet görs för att se aktuell TS%, kvalité på rejektvatten samt vilken polymerförbrukning som kan garanteras på maskinens utgående process.

 

Oftast utför kunden maskininstallationerna själva enligt medföljande processbeskrivning. Men vid önskemål, bistår Jernbro även med det.

Anledningar till att många anlitar Jernbro är lång erfarenhet och bred kompetens inom slam och polymer, liksom starkt fokus på att lösa kundernas problem. Exempel på problem, som kunder oftast hör av sig om, är att den kemiska processlösningen är felaktig, att fel polymer används eller att inblandningen av polymeren till utrustningen är felaktig.

Utrustningarna bygger på den senaste teknologin och kan förtjocka slam från 0,01 % (dvs 100 mg/ss på inkommande >12% på utkommande) gör det att utrustningarna inte bara gör stor nytta på reningsverk, utan även på fisk- och pappersindustrier runt om i världen. I dagsläget går  leveranser till både Europa och Asien.

NorRens Jernbro förtjockningsutrustning

NorRens

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Antonio Matta, Affärsenhetschef Produktion Norrköping +46 10-483 09 43 Skicka e-post

Kontakta undefined

  Du kanske också är intresserad av

  Industrirör

  Många meter rör är installerat på Nogersunds nya avloppsreningsverk

  Vi har utnyttjat vår kompetens inom installationer av rör och maskinell utrustning, mekaniska montage av pumpar och rörsvetsning.

  Maskinbearbetning

  Ny smart och effektiv vattenskärningsmaskin

  På verkstaden i Åby har ytterligare en vattenskärningsmaskin installerats. Det är ett starkt komplement till den befintliga och båda går på högvarv.

  Dela gärna detta