Stäng film

Industrirör
– Vi är stolta över vårt utförda maskin- och rörmontagearbete på det nya avloppsreningsverket i Nogersund, berättar Lars Olsson, projektledare på avdelningen Industrirör på Jernbro Industrial Services AB.

Det är Sölvesborgs Energi & Vatten AB som bygger nytt för att kunna ansluta fler avlopp till kommunal rening. Veolia Water Technologies AB är Jernbros uppdragsgivare i projektet.

Lars Olsson fortsätter:
– Sedan januari 2020 har vi arbetat med den första av två reningslinjer. I vår del av uppdraget har vi kunnat utnyttja vår kompetens inom installationer av rör och maskinell utrustning, mekaniska montage av pumpar liksom rörsvetsningar. Vi är även involverade i etapp två som löper till början av 2022.

Adis Dzafic, COO Municipal på Veolia Water Technologies berättar om samarbetet:
– Vi har gjort ett flertal reningsverksuppdrag ihop med Jernbro, så vi har ett gott förtroende för deras kunskaper. Samarbetet präglas av tillit, flexibilitet och högt kvalitetsfokus. Jernbros personal är fantastiskt duktiga på det de gör.

I februari 2021 kommer Sölvesborgs Energi att köra igång linje ett och sedan riva det gamla reningsverket, som genom upplägget i två etapper har kunnat vara i drift under etapp ett. På det gamla reningsverket plats kommer den andra reningslinjen att byggas som ska köras igång 2022. Det nya avloppsreningsverket kommer att få en ny biologisk rening och dessutom kväverening. Ett stort antal befintliga och nya enskilda avlopp kommer att dras från hushåll och industrier.

Samarbetet präglas av tillit,
flexibilitet och högt kvalitetsfokus
Adis Dzafic, COO Municipal på Veolia Water Technologies

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Antonio Matta, Affärsenhetschef Produktion Norrköping +46 10-483 09 43 Skicka e-post

Kontakta undefined

  Du kanske också är intresserad av

  Industrirör

  600 meter svets och ett lapptäcke löste cisternbottenbytet

  Bitumenleverantören Nynas hade konstaterat ett läckage i en cistern, vars golv hade rostat sönder. Förtroendet för att lösa problemet, gick till Jernbro.

  Engineering

  Lyftanordningar med kraft att lyfta 25 till 80 ton är byggda till Siemens

  I samband med att Siemens Energy AB skulle bygga nya lyftanordningar till sina testriggar för gasturbiner, hörde Thomas Christiansen på Siemens av sig till Ali Eshgi, Civilingenjör på Jernbro.

  Underhåll

  10 ton plåt bidrar till att rena sjöar

  Företaget Vattenresurs har en patenterad metod för att effektivt stoppa läckaget av fosfor i sjöar. I arbetet med att rena sjöar används specialbyggda båtar, som Jernbro har byggt.

  Underhåll

  Världsklass i personligt ledarskap

  Med hög kompetens och stor passion för sitt arbete har flera personer gjort en enorm insats.

  Dela gärna detta