Stäng film

”Det finns en stor dold besparingspotential i industrins energianvändning, både vad gäller byggnadstekniska installationer och produktionsprocesser. Att investera i energieffektivisering erbjuder dessutom positiva miljöeffekter och bidrar till ökad hållbarhet”, berättar Mikael Jansson, VD på Jernbro Industrial Services AB.

Med satsningen utökar Jernbro sitt utbud av tjänster för företagens tekniska stödfunktioner och försörjningssystem.


David Andersson och Daniel Brissman, båda erfarna energiingenjörer hos Jernbro, berättar: ”Att komma in i ett företag som Jernbro ger oss nya möjligheter. Med närmare 1 000 kollegor utspridda på närmare 30 platser i landet kan vi tillsammans genomföra många av de åtgärder som vi kommer fram till vid våra analyser. Dessutom kan vi sköta drift och underhåll av berörda anläggningar efter att åtgärderna genomförts och därigenom säkra att bästa möjliga resultat uppnås.”

 


”Vi vill utveckla långsiktiga partnerskap med våra kunder. Då kan vi, efter genomförd förstudie, garantera besparingar och minskad miljöpåverkan samt även erbjuda finansiering av åtgärderna som omfattas av förbättringsplanen till attraktiva villkor. Ett enkelt beslut att ta för våra kunder, då det är bra för både plånbok och miljö”, avslutar VD Mikael Jansson.

Fakta – Jernbro Energieffektivisering

Arbetsgång:

 1. Analysera
 2. Optimera
 3. Återvinn internt / reducera behov av primärenergi
 4. Hitta externa avsättningsmöjligheter för överskottet

 

Exempel på områden för förbättring:

 • Ventilation
 • Värme
 • Kyla
 • El
 • Ånga
 • Återvinningssystem
 • Industriella kyl- och värmesystem
 • Tryckluft
 • Värmepumpar
 • Pannanläggningar
 • Industriprocesser
Vi vill utveckla långsiktiga partnerskap med våra kunder. Då kan vi, efter genomförd förstudie, garantera besparingar och minskad miljöpåverkan samt även erbjuda finansiering av åtgärderna som omfattas av förbättringsplanen till attraktiva villkor.
Mikael Jansson, VD

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Stephan Hesselgren, Göteborg (HQ) Affärsutveckling +46104830784 Skicka e-post

Kontakta undefined

Du kanske också är intresserad av

Engineering

Fler certifieras inom underhållsledarskap

För att kvalitetssäkra kompetensen har vi valt att utbilda fler chefer och specialister som aktivt arbetar med underhåll.

Underhåll

Jernbro förlänger livslängden för styr- och drivsystem med nytt driftsäkerhetsavtal

Vi gjorde en leveransöverenskommelse där vi lovade att hålla eftermarknaden vid liv till 2030.

Underhåll

Rapport – Industrins största utmaningar inom underhåll

Vilka är de största utmaningarna inom svensk industri när det gäller underhåll? För att få svar på denna fråga gjorde vi en undersökning på Underhållsmässan i Göteborg 2018. Frågorna ha…

Underhåll

Ta tempen på ditt underhåll

Hur fungerar ditt underhåll? Här kan du snabbt ta tempen på hur du ligger till inom olika avgörande områden. Se resultatet som en indikation.

Dela gärna detta