Stäng film

Nu utökar Jernbro Industrial Services AB sin närvaro och kapacitet i Gällivare genom förvärv av Minecon Sweden AB. Under 2022 förvärvade Jernbro även GISAB (Gällivare Industriservice AB) med etableringar i Gällivare, Luleå, Kiruna och Skellefteå samt JF Mek i Kiruna.

– Förvärvet innebär framför allt en förstärkning av lokal närvaro och kapacitet i Gällivare. Genom detta kan vi i större utsträckning bidra till våra kunders konkurrenskraft. Det tjänar också vårt syfte att vara aktivt delaktiga i den gröna omställningen av industrin i Norrbotten, säger Mikael Jansson, vVD och tf Affärsområdeschef för Projekt och Underhåll Nord på Jernbro.

– Jernbro och Minecon har under de senaste åren haft ett nära samarbete. Vi ser det som ett naturligt steg att Minecon nu blir en del av vår lokala organisation, säger Jenny Knekta, Avdelningschef på Jernbro i Gällivare.

– Vi är väldigt glada att bli en del av Jernbro-koncernen. Tillsammans blir vi mer konkurrenskraftiga och får bättre förutsättningar att serva våra kunder, säger Joakim Backman, VD för Minecon, som kommer att fortsätta som chef för fältservice och projekt inom Jernbro i Gällivare.

 

Minecon Sweden AB erbjuder service, underhåll och projekt till kunder inom gruvor och annan industri. Företaget omsätter ca 14 MSEK och har 10 anställda.

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Jenny Knekta, Avdelningschef Underhåll Gällivare +46 970-52 21 21 Skicka e-post

Kontakta undefined

  Du kanske också är intresserad av

  Underhåll

  Bråda dagar på LKAB med underhåll, spillfickor och pelarförstärkning

  LKAB ville att vi även åtog oss arbete med spillfickor och pelarförstärkning förutom underhåll under underhållsstoppet.

  Underhåll

  Jernbro reparerar växellåda på 16 ton hos Alleima

  Jernbros helhetsåtagande inkluderade demontering, transport till verkstad för reparation och sedan tillbaka till Alleima för montering.

  Dela gärna detta