Stäng film

För att industrikunder i norr ska få tillgång till mer kapacitet, resurser och erfarenhet, liksom fler kompetenser inom industriellt underhåll och projekt, förvärvade Jernbro Industrial Services Gisab i början av 2022. Under året har Gisab varit ett dotterbolag till Jernbro, men den första januari 2023 flyttades verksamheten in i moderbolaget Jernbro.   


− Som en del av Jernbro blir vi en stark samarbetspartner i den industriella expansionen och den gröna transformeringen i norra Sverige. Gemensamt kan vi erbjuda stabilitet, uthållighet och kraft att uppfylla de krav och förväntningar som finns kopplade till både grön omställning och hållbarhet, som miljöhänsyn, sociala aspekter, hälsa och säkerhet, berättar Boris Lindberg, VD på Gisab.  


− Vi har nu skapat en stark plattform i en region som nu och för en lång tid framöver kommer att genomgå en av de största förändringarna i svensk industris historia med syfte att skapa en hållbar produktion av järnmalm och stål. Utmaningarna är stora för industri och samhälle och med vår samlade industriella erfarenhet kan vi bli en del av lösningen, förtydligar Mikael Jansson, VD på Jernbro.  

Förutom verksamheter i Gällivare, Kiruna, Luleå och Skellefteå finns Jernbro även på ett 30-tal platser i övriga Sverige. Det innebär att kunder i Norr- och Västerbotten, vid behov, kan få tillgång till fler resurser, mer kapacitet och det väl inarbetade partnernätverket. De kan även ta del av det större utbudet av underhållstjänster, den bredare leveransförmågan inom industriprojekt, nya affärsmodeller, liksom hög verkstadskapacitet och flera specialistkompetenser. Allt i likhet med Jernbros övriga kunder. 

 

Jernbro förvärvar GISAB

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Mikael Jansson, Regionchef Underhåll Nord, Vice VD och Senior Advisor Stockholm +46 10-483 11 80 Skicka e-post

Kontakta undefined

  Du kanske också är intresserad av

  Underhåll

  Bråda dagar på LKAB med underhåll, spillfickor och pelarförstärkning

  LKAB ville att vi även åtog oss arbete med spillfickor och pelarförstärkning förutom underhåll under underhållsstoppet.

  Maskinbearbetning

  Rätt kompetens inom svets och maskinbearbetning avgjorde valet för LKAB Mekaniska

  Med ISO-certifiering inom svetsning, rätt kompetens avseende grovsvetsning och maskinbearbetning liksom lokal närvaro uppfyllde Jernbro de krav som LKAB Mekaniska hade på sina leverantörer i proje…

  Projekt

  Vi bidrar till att det går mindre hett till på HKScan med hög energibesparing som följd

  Vår energiingenjör David uppmärksammade HKScan om att ha ett separat högtemperaturvärmesystem för att minska användningen av fjärrvärme. Dessutom för att ta bort risken för allt för hett v…

  Maskinbearbetning

  CorPower Oceans skapar energi via vågkraft med Jernbros hjälp

  Jernbro har bidragit med tillverkning av komplexa detaljer till CorPower Oceans produkt. Resultatet är en boj som ska generera energi ur havsvågor.

  Dela gärna detta