Stäng film

Styrelsen på Jernbro Industrial Services AB har utsett Daniel Backman till ny VD. Han tillträder sin nya befattning den 1 september. Tidigare VD, Mikael Jansson, kvarstår som vice VD och Senior Advisor till februari 2024.

Daniel Backman har arbetat på Jernbro sedan februari 2022 som vice VD och COO. Före Jernbro var Daniel Regionchef för syd och väst på Caverion, en verksamhet med 800 anställda och en omsättning på 1,3 miljarder. Även tidigare har Daniel haft ledande befattningar på andra företag som Valmet, Afry och Bilfinger.

− Först vill jag tacka Mikael Jansson för hans utmärkta arbete, liksom styrelsen för förtroendet att bli Jernbros nya VD. Under de senaste åren har Jernbro skapat sig en bra och stabil grund för fortsatt utveckling och tillväxt. Vi är en stark partner till svensk industri och dess omställningar och jag ser verkligen fram emot att leda Jernbro och vår kompetenta personal på den fortsatta resan, säger Daniel Backman.

− Min tid som VD har varit rolig, utmanande och lärorik och jag är mäkta stolt över dagens Jernbro och det vi byggt upp tillsammans. Företaget står starkt och har stor potential att utvecklas ännu mer och då särskilt inom industrins gröna omställning. Efter 37 år i olika ledande befattningar, varav 23 som VD på heltid, är det dags att ta det lite lugnare och på olika sätt dela med mig av mina rika erfarenheter. Jag är därför mycket glad över att kunna lämna över stafettpinnen till Daniel som redan är varm i kläderna och har en utmärkt bakgrund för att ta bolaget vidare mot nya mål, säger Mikael.

Mikael Jansson tillträdde som Jernbros VD 2018. Under Mikaels ledning har Jernbros omsättning växt från 900 miljoner till 1,7 miljarder och är idag marknadsledande inom industriellt underhåll och projekt. Verksamheten sysselsätter 1 000 anställda och har 30-talet etableringar runtom i landet. Mikael kvarstår som vice VD och Senior Advisor till slutet av februari 2024 samt fortsätter med sina styrelseuppdrag.

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Daniel Backman, VD (CEO) Göteborg +46 10-483 04 67 Skicka e-post

Kontakta undefined

  Du kanske också är intresserad av

  Projekt

  Vi bidrar till den gröna omställningen och Sveriges första vätgastankstation

  Till Metacons byggnation av en vätgastankstation i Uppvidinge har vi levererat expertis inom konstruktion, teknik och projektledning. Dessutom har vi utfört rörsvetsning, rörarbeten och montage.

  Projekt

  Vi bidrar till att det går mindre hett till på HKScan med hög energibesparing som följd

  Vår energiingenjör David uppmärksammade HKScan om att ha ett separat högtemperaturvärmesystem för att minska användningen av fjärrvärme. Dessutom för att ta bort risken för allt för hett v…

  Underhåll

  Tidspressat rörprojekt bidrog till energieffektivisering hos Borås Energi och Miljö

  Borås Energi och Miljö anlitade Jernbro för ett rörprojekt. Uppdraget genomfördes för att bland annat energieffektivisera verksamheten.

  Underhåll

  Skorstenen på höjden fick ny kortare kostym – ett samarbete mellan Jernbro och Gryaab

  Ventilationsskorstenen hos Gryaab är utbytt. Jernbro bidrog med kunskaper inom förstärkningsarbete, konstruktion, nytillverkning, svets och lyft. Givetvis med gott samarbete som grund.

  Dela gärna detta