Stäng film

Jernbro har ett starkt fokus på tillväxt och en ambitiös målsättning för de närmsta åren. Bäst chans att nå tillväxtmålen är att satsa på kärnverksamheten som representerar över 90% av den totala omsättningen. Ett led i att renodla erbjudandet inom industriellt underhåll och energieffektivisering är att sälja den del av verksamheten som utvecklar AGV-koncept (Automated Guided Vehicles) .  

– AGV-verksamheten förtjänar en mer specialiserad ägare som vill satsa på fortsatt utveckling och tillväxt. Försäljningen innebär samtidigt att Jernbro frigör kapital som bidrar till att nå våra ambitiösa tillväxtmål inom industriellt underhåll och energieffektivisering, berättar Mikael Jansson, Jernbros VD.    

– Jernbros AGV-verksamhet är en välskött affär med premiumprodukter på en växande marknad som kräver flexibla och smarta lösningar. Det här kommer skapa nya möjligheter för oss, att både agera tillsammans och separat. Genom förvärvet stärker vi vårt tjänsteutbud och skapar bästa möjliga kundvärde, säger Jonas Kjellberg, VD på Elektroautomatik.

Överenskommelsen gjordes den 9 juli och tillträde sker den 1 oktober 2021. 

Här finns information om EA Mobile Robotics automationslösningar >>

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Mikael Jansson, Regionchef Underhåll Nord, Vice VD och Senior Advisor Stockholm +46 10-483 11 80 Skicka e-post

Kontakta undefined

  Du kanske också är intresserad av

  Underhåll

  Pelly Group ville ha med Jernbro på resan till Nässjö

  Pelly Group letade efter leverantörer som kunde hjälpa dem med underhåll och flytt av maskiner från Hillerstorp till Nässjö. Med Jernbro som ensam samarbetspartner, slog de två flugor i en smä…

  Maskinbearbetning

  Rätt kompetens inom svets och maskinbearbetning avgjorde valet för LKAB Mekaniska

  Med ISO-certifiering inom svetsning, rätt kompetens avseende grovsvetsning och maskinbearbetning liksom lokal närvaro uppfyllde Jernbro de krav som LKAB Mekaniska hade på sina leverantörer i proje…

  Underhåll

  Vi har skrivit underhållsavtal med H&M avseende deras system för återvinning av kläder

  Avtalet omfattar de maskiner som ingår i deras återvinningssystem "Looop". Systemet är ett av enbart 2 system av denna typ i hela världen.

  Underhåll

  Uppgraderad traversbana på Outokumpu

  Uppgraderad traversbana i gammal bruksmiljö med en lyftkapacitet på hela 60 ton.

  Dela gärna detta