Stäng film

Vi har skrivit underhållsavtal med H&M som omfattar de maskiner som ingår i deras återvinningssystem ”Looop”. Systemet installerades i höstas i H&M:s butik på Drottninggatan i Stockholm och är ett av enbart 2 system av denna typ i hela världen.

– Det är spännande för oss på Jernbro att ha signat ett avtal gällande de maskiner som ingår i systemet som ska inspirera H&M:s kunder att återvinna sina gamla kläder, säger Urban Sjöström, regionchef Mitt-Nord på Jernbro.

Återvinningssystemet innehåller flera maskiner som Jernbro nu sköter både avhjälpande och förebyggande underhåll på. Det avhjälpande arbetet är både mekaniskt och elektriskt och inbegriper exempelvis justering av roterande delar, matningsanordningar, bältesdrifter och givarjusteringar. Underhållet ska bidra till bättre produktivitet och ökad säkerhet.

Gamla klädesplagg, som lämnas in av kunder för återvinning, går igenom åtta steg. Bland annat så rengörs de, strimlas till fibrer, snurras till nytt garn som slutligen stickas till nya kläder.

 

– Just spinnmaskinerna har varit i fokus i det inledande samarbetet där Jernbros insats har avhjälpt flera problem och därmed bidragit till att H&M har kunnat hålla produktionen igång, berättar John Pernevi på Global Construction & Facility Department på H&M Group.

Hos Jernbro hittade John Pernevi rätt kompetens avseende de specifika maskinerna och en vilja att föra ett kontinuerligt resonemang kring potentiella förbättringsåtgärder, som till exempel miljöförbättrande åtgärder.

– Jag var mån om att hitta en lösningsorienterad leverantör, dels eftersom det finns så få av den här typen av maskiner som sitter ihop och dels för att jag ser att det alltid finns rum för förbättringar, förtydligar John Pernevi.

 

H&M Stockholm

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Urban Sjöström, Affärsenhetschef Projekt Mitt Skultuna +46 10-483 04 92 Skicka e-post

Kontakta undefined

  Du kanske också är intresserad av

  Underhåll

  Automatiserade cementterminaler kräver professionellt underhållsarbete

  Cementtillverkaren SCHWENK Sverige AB hade vissa punkter de ville att en ny samarbetspartner inom underhåll och service skulle uppfylla. Hos Jernbro kunde de pricka  av punkterna.

  Energy Management

  Fungerar industrilokalens värmesystem som det ska?

  Dela gärna detta