Stäng film

Två högintressanta projekt i två nya länder går mot sin slutfas. Intrimning pågår och snart är slutlinjerna i full produktion vid fabrikerna i Ryssland och Thailand.

I samarbete med två stora kunder konstruerar, tillverkar och installerar Jernbro slutmonteringsanläggningar i Ryssland och Thailand. Det har inneburit en rad spännande utmaningar och resulterat i ett än tydligare globalt fotavtryck. Sedan mitten av 2000-talet har Jernbros kunder haft fabriker i Kaluga och Ryssland.

JERNBRO LEVERERAR TILL RYSSLAND

Att arbeta i Ryssland ställer speciella krav och processen har varit lärorik, menar Patrik Sahlberg, Försäljningschef på Automation hos Jernbro.

– Det faktum att landet inte är medlem i EU betyder ju en hel del. Vi har till exempel fått skaffa särskilda pass till maskinerna för att kunna leverera utrustningen och ansöka om flera certifikat för att kunna exportera det som behövs till projektet. Nu när vi har dessa kan vi å andra sidan leverera linjer till hela den ryska marknaden, oavsett kund.

Jernbro har tagit hjälp av en lokal firma under installationen vilket har bidragit till ett genomförande enligt ryska regler. Jernbro har ett väl utbyggt samarbete med sina kunder globalt.

ÖKAD EFTERFRÅGAN I  THAILAND

I Thailand ökar efterfrågan på fordon och för att möta efterfrågan bygger man därför en ny produktionslinje.

Jernbro har stått för såväl installation som drifttagning av en linje för slutmontering av fordon samt en linje för sammansättning av hytter.

De båda anläggningarna bygger på ett koncept framtaget av Jernbro. Linjen bygger på standardkomponenter för att anläggningen ska vara lätt att underhålla utan krav på tillgång till specialister.

– Att vi på ett lyhört sätt kan anpassa tekniken efter lokala behov och erbjuda en konkurrenskraftig lösning är en av anledningarna till att den aktuella kunden valde oss. Det ger ett lönsamt perspektiv både vad gäller underhåll och livstid vilket är hela grundtanken för oss, säger Patrik Sahlberg.

VÄXANDE INTRESSE

Den här typen av produktionslinjer är mycket anpassningsbar och kan användas till en rad olika produktionsprocesser och produkter för bland annat vältar, lastbilar och anläggningsmaskiner. Det gör dem till ett mycket konkurrenskraftigt alternativ för länder som går från småskalig till fullskalig produktion.

Därmed finns också ett stort internationellt intresse. På Jernbro för vi diskussioner med flera globala aktörer och vi ser ett växande intresse för att implementera slutliner av den här typen i såväl Mellanöstern som Asien.

Jernbro finns i dagsläget på flera kontinenter och då även på den kinesiska marknaden då det gäller maskinutrustningar med ett relativt högt tekniskt innehåll. Däremot har vi ännu inga liner av den här typen i Kina ännu.

– Att kunna erbjuda konkurrenskraftiga produktionsliner tillverkade i Sverige till den kinesiska marknaden skulle kunna innebära intressanta möjligheter för oss, säger Patrik Sahlberg

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Pär Knutsson, Skövde (Sydväst) Säljchef Automation +46104831184 Skicka e-post

Kontakta undefined

  Du kanske också är intresserad av

  Automation

  Jernbro är Siemens Solution Partner

  Sedan början av 2014 är Jernbro en Siemens Solution Partner inom PLC, HMI, Nätverk samt Drives and Motion.

  Automation

  Nytt kommunikationssystem för 300 AGV:er

  Volvos motorfabrik i Skövde har bytt kommunikationssystem i AGV:erna i monteringshallen för att klara framtida krav.

  Dela gärna detta