Stäng film

Jernbro har levererat fem AGV:er till Volvo Construction Equipment (VCE). Uppgiften de har är att köra bakaxlar mellan olika stationer och därför har de en lyftkapacitet på 3 ton. För att skapa en bra arbetsmiljö för montörerna, har ergonomi också varit i fokus vid framställandet.

Leveransen bestod av AGV:er (Automated Guided Vehicle) med lyftbord som bland annat kan lasta dumperaxlar. På VCE är AGV:erna kontinuerligt i drift, dygnet runt. På den 60 m långa monteringsslingan håller de en kontinuerlig hastighet på ner till 0,2 m/min.

Genom sin kompakta och robusta lösning, liksom att lyftbordet och monteringsplattformen kan höjas, sänkas och roteras, erbjuder de en ergonomisk arbetssituation för montörerna på VCE.

Eftersom vi ville testa flödet innan vi levererade AGV:erna till VCE,  skapade vi en testbana i vår verkstad (se filmen nedan). Installationen och idrifttagande, som utförde under en helg för att inte störa VCE:s produktion, underlättades av att AGV:erna är utrustade med ett litet fönster.

Volvo Construction Equipment är en ledande internationell tillverkare av byggnadsutrustning med 14 000 anställda. VCE erbjuder sina produkter och tjänster inom bygg, gruvdrift, jordbruk och andra industrier i 140 länder genom sitt globala distributionsnät.

Se filmsekvens med en av våra AGV:er till VCE:

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Pär Knutsson, Skövde (Sydväst) Säljchef Automation +46104831184 Skicka e-post

Kontakta undefined

  Du kanske också är intresserad av

  Automation

  Konturnavigerande AGV:er till Sandvik Materials  Technology

  Automatiska AGV:er som kan hantera olika specialverktyg med hjälp av en unik verktygsväxlare.

  Automation

  Nytt kommunikationssystem för 300 AGV:er

  Volvos motorfabrik i Skövde har bytt kommunikationssystem i AGV:erna i monteringshallen för att klara framtida krav.

  Dela gärna detta