Stäng film

Meritor var i behov av ett bansystem för tre AGV:er som kunde ta emot och agera enligt instruktioner. Systemet skulle kunna köra ohärdat gods mellan bansystem och åka till olika stationer beroende på vilket gods det var. Önskemålet var att öka kapaciteten och samtidigt göra systemet säkrare och mer tillförlitlig.

AGV2

 

Jernbro har nu bidragit till att manuella körningar har ersatts av många fler automatiska logistiktransporter som sker var tionde minut mellan olika bansystem. Dessutom har sannolikheten för olyckor minimerats.

– Det vi har gjort är att vi har anpassat vår standard-AGV TC55 med en specialbana, berättar Pär Knutsson, Säljchef på Automation i Skövde. AGV:erna har paletter som kör ohärdat gods mellan de olika utrustningarna. Anlöpande eller efterföljande operationer sker för att sedan monteras in i en bakaxel eller för att köra gods mellan bansystem.

Meritor är en global leverantör av axel-, broms- och upphängningslösningar till original-utrustningstillverkare och eftermarknaden inom transport- och industrisektorn som tex lastbilar, släpvagnar, bussar och terrängfordon. Huvudkontoret ligger i Troy, Michigan, USA.

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Pär Knutsson, Skövde (Sydväst) Säljchef Automation +46104831184 Skicka e-post

Kontakta undefined

  Du kanske också är intresserad av

  Automation

  Konturnavigerande AGV:er till Sandvik Materials  Technology

  Automatiska AGV:er som kan hantera olika specialverktyg med hjälp av en unik verktygsväxlare.

  Automation

  Automatiserad AGV-bana med ergonomi och lyftkapacitet i fokus

  AGV:erna till VCE har som uppgift att köra bakaxlar mellan olika stationer och därför en lyftkapacitet på 3 ton.

  Dela gärna detta