Stäng film

Meritor var i behov av ett bansystem för tre AGV:er som kunde ta emot och agera enligt instruktioner. Systemet skulle kunna köra ohärdat gods mellan bansystem och åka till olika stationer beroende på vilket gods det var. Önskemålet var att öka kapaciteten och samtidigt göra systemet säkrare och mer tillförlitlig.

AGV2

 

Jernbro har nu bidragit till att manuella körningar har ersatts av många fler automatiska logistiktransporter som sker var tionde minut mellan olika bansystem. Dessutom har sannolikheten för olyckor minimerats.

– Det vi har gjort är att vi har anpassat vår standard-AGV TC55 med en specialbana, berättar Pär Knutsson, Säljchef på Automation i Skövde. AGV:erna har paletter som kör ohärdat gods mellan de olika utrustningarna. Anlöpande eller efterföljande operationer sker för att sedan monteras in i en bakaxel eller för att köra gods mellan bansystem.

Meritor är en global leverantör av axel-, broms- och upphängningslösningar till original-utrustningstillverkare och eftermarknaden inom transport- och industrisektorn som tex lastbilar, släpvagnar, bussar och terrängfordon. Huvudkontoret ligger i Troy, Michigan, USA.

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Peter Ämström, Skövde (Väst) Key Account Manager 070-601 11 34 Skicka e-post

Kontakta undefined

Du kanske också är intresserad av

Automation

Konturnavigerande och laserstyrda AGV:er till Sandvik Machining Solutions

Automation

Automatiserad AGV-bana med ergonomi och lyftkapacitet i fokus

Dela gärna detta