Stäng film

På Freudenberg Home and Cleaning Solutions AB har ett stort målningsarbete på 50 kvm avslutats. Det är balkar och plåttak i anslutning till produktionshallarna som har målats. Flera utrymmen var mycket trånga, varför Jernbros målare fick ta till sina akrobatiska färdigheter.

Utrymmet före målning

Innan själva målningen kunde påbörjas, behövde ett viktigt förarbete göras i form av täckning och blästring.  Vid blästring är det viktigt med en mycket noggrann täckning, för att inte sand och damm ska sprida sig ut i produktionshallarna och produktionsledningen. Rost och gammalt fragment tas nämligen bort genom att fin sand sprutas med ett väldigt högt tryck på alla järnytor. När väl allt är blästrat, städas all sand bort med hjälp av utsug och sugbilar. Efterarbetet är alltså, liksom förarbetet, en stor del av blästringsarbetet.

När städningen var klar, måste man  börja måla direkt, eftersom ytorna kan börja rosta redan dagen efter avslutad blästring. Därför gäller det att snabbt få på det första lagret av 2-komponetsfärg på alla 50 kvadratmetrarna.

– Många utrymmen var trånga, varför vår målare verkligen behövde vara akrobatisk för att komma åt överallt, säger Dan Carlgrip på Jernbro.

 

 

Utrymmet efter målning

 

Dan berättar vidare att det var först när skydden plockades ned, som han och kollegorna såg hur bra det blev. Eftersom täckningsarbetet var så noga utfört inför blästringen och målningen, hade de nämligen fram till dess gått med pannlampa för att kunna se var de satte fötterna och penseldragen.

– Jernbro har tidigare främst hjälpt oss på rörsidan. Men jag uppskattar att de nu även kunde hjälpa oss på underhållssidan. Jag är nöjd med arbetet och tycker att det har flutit på smidigt och planenligt, säger Kristina Karlsson, underhållschef på Freudenberg Home and Cleaning Solutions AB.

– Jernbro har tidigare främst hjälpt oss på rörsidan. Men jag uppskattar att de nu även kunde hjälpa oss på underhållssidan. Jag är nöjd med arbetet och tycker att det har flutit på smidigt och planenligt.
Kristina Karlsson, underhållschef på Freudenberg Home and Cleaning Solutions AB

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Dan Carlgrip, Affärsområdeschef Projekt Norrköping +46 10-483 09 31 Skicka e-post

Kontakta undefined

  Du kanske också är intresserad av

  Underhåll

  Pelly Group ville ha med Jernbro på resan till Nässjö

  Pelly Group letade efter leverantörer som kunde hjälpa dem med underhåll och flytt av maskiner från Hillerstorp till Nässjö. Med Jernbro som ensam samarbetspartner, slog de två flugor i en smä…

  Maskinbearbetning

  Rätt kompetens inom svets och maskinbearbetning avgjorde valet för LKAB Mekaniska

  Med ISO-certifiering inom svetsning, rätt kompetens avseende grovsvetsning och maskinbearbetning liksom lokal närvaro uppfyllde Jernbro de krav som LKAB Mekaniska hade på sina leverantörer i proje…

  Dela gärna detta