Stäng film

Jernbros Automationsenhet kommer att medverka på den stora internationella mässan Hannover Messe 2019 i Tyskland 1-5 april. På mässan visas en slingstyrd truck, en så kallad AGV (Automated Guided Vehicle) som är en del i ett flexibelt system för monterings- och logistikapplikationer.

– Vi har genom åren levererat ett 1000-tal AGV:er globalt, främst till fordonsindustrin, och hoppas att vi skapar ett bredare intresse från fler branscher och marknader, säger Pär Knutsson, Säljchef Automation på Jernbro Industrial Services AB.

På Hannovermässan i Tyskland medverkar Jernbro på Sweden Co-Lab Pavilion tillsammans med Ericsson, ABB, HMS, Sick, Robotdalen, Mycronic och ÅF. Utställarna har tillsammans skapat en utrustning där en Jernbro AGV modell TC80 utrustats med en ABB YuMi-robot. Mässbesökarna kan interagera med utrustningen och styra Jernbro AGV:n till olika stationer.

Jernbro började utveckla och leverera AGV-system redan på 90-talet. Idag finns flera varianter för olika användningsområden, både för montering och rena transportlösningar.

– Ett AGV-systems stora fördel är den flexibilitet det erbjuder. Systemet kan enkelt utökas med fler AGV-enheter och följa det behov kunden har, berättar Pär Knutsson, Säljchef Automation på Jernbro.

– Genom att få presentera vår AGV på Hannovermässan, och i en miljö med annan framtidsteknologi, hoppas vi på flera intressanta kontakter från nya branscher och marknader, avslutar Pär Knutsson.

Sweden Co-Lab Pavilion med Jernbros AGV ligger i hall 27, monter H30, på Hannover Messe 2019.

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Pär Knutsson, Skövde (Sydväst) Säljchef Automation +46104831184 Skicka e-post

Kontakta undefined

Du kanske också är intresserad av

Automation

Ökad automatisering kan flytta hem jobben till Sverige

Genom ökad automatisering kan inte bara tusentals jobb räddas kvar i Sverige. Vi ser också att allt fler industrier flyttar hem produktionen igen från utlandet. I förlängningen handlar det om mi…

Automation

Nytt kommunikationssystem för 300 AGV:er

Volvos motorfabrik i Skövde har bytt kommunikationssystem i AGV:erna i monteringshallen för att klara framtida krav.

Dela gärna detta