Stäng film

Jernbro har med sin djupa tekniska kunskap inom automationslösningar för fordonsindustrin återigen varit framgångsrika och har under den senaste månaden vunnit tre stora automationsaffärer:

Specialmaskiner för montering och testning av komponenter på förbränningsmotorer

Konstruktion och tillverkning påbörjas under sommaren 2016 och första leverans och installation sker under sommaren 2017 och sedan sker slutleverans under sommaren 2018. Med denna utrustning får kunden en hög tillgänglighet baserat på god underhållsmässighet när utrustningen konstrueras.

– Vi på Jernbro är väldigt stolta över att ha kunnat presentera den bästa tekniska lösningen för kunden som samtidigt ger en fördelaktig Life Cycle Cost (LCC), säger Kalle Sjöstrand, ansvarig projektledare på Jernbro

Materialhanteringsutrustning för gjutna detaljer

Jernbro kommer leverera robotceller, ett automatiserat höglager, självgående truckar (AGV:er) och bansystem för efterbehandling av gjutna detaljer. Detaljerna det rör sig om är cylinderblock, cylinderhuvud och svänghjul. Konstruktion och tillverkning påbörjas under sommaren 2016 och leverans samt installation kommer pågå från våren 2017 till hösten samma år.

Ombyggnad självgående truckar (AGV:er) i monteringsanläggning

Jernbro har fått äran att bygga om en uppsättning AGV:er som används för montering av drivlinekomponenter. Det handlar om att uppgradera dem till styrning genom PLC istället för som tidigare PC. Arbetet har redan påbörjats då det ska vara klart till hösten.

– Vi har en god erfarenhet av den här typen av uppgraderingar på Jernbro då vi sedan tidigare har ett etablerat koncept för detta, säger Pär Knutsson AGV-ansvarig på Jernbro. Vi tar in batcher av AGV:er och gör uppgradering och tester innan vi återinför dem i produktionsflödet. Under tiden finns det andra AGV:er som ersätter så att kundens produktion inte hämmas.

Leveranserna sker från Jernbros automationsverksamhet med bas i Skövde men med god erfarenhet från att leverera projekt globalt.

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Kontakta undefined

    Du kanske också är intresserad av

    Dela gärna detta