Stäng film

I Avesta har vår maskinbearbetningsverkstad utökat sin maskinpark med ytterligare ett arborrverk. Maskinen används för bearbetning av komplexa detaljer. Växellådor, bromsskivor och lagerhus och mycket annat lämpar sig också mycket väl.

Investeringen innebär utökad kapacitet, men även en högre precisionsförmåga i och med att den nya kan komma åt från fyra håll på mindre produkter jämfört med befintlig, som har åtkomst från två håll på små detaljer.

Det sistnämnda innebär också att arbetet blir enklare och smidigare för de som hanterar maskinen. Ytterligare användarvänlighet för operatörerna blir det också i och med automatisk verktygsväxling och installerad mätprobe. Det kommer bland annat att hjälpa till att säkerställa att detaljerna får de önskade bearbetningarna.

De två arborrverken kommer att arbeta parallellt med de detaljer som passar respektive maskin bäst. Den nya maskinen kan bära upp detaljer på upp till 5 ton och har en X-rörelse på 2 m och en vertikal Y-rörelse på 1,7 m. Den befintliga maskinen kan hantera detaljer som väger så mycket som 20 ton, X-rörelse på 4 m och Y-rörelse på 2 m.

Installationsarbetet flöt på bra och det mesta genomfördes med extern hjälp. Men själva elarbetet har utfördes av Jernbro själva. Nu när de sista delarna är färdigbyggda, som staket, hytt, liksom stålgolv som ger utförarna optimal arbetshöjd, har arborrverket börjat arbeta.

Utförarna har fått utbildning på maskinen. I och med att det är en välkänd maskintyp, liksom programvaror och styrsystem som utförarna känner sig hemma med, blev inlärningen smidig.

Flera jobb är redan inplanerade. Exempelvis ska växellådor renoveras, bromsskivor ska fräsas och lagerhus, diverse axlar och kilspår ska bearbetas.

Arborrverk, Avesta, Jernbro

Inom maskinbearbetning erbjuder vi, förutom arborrning, även vattenskärning, slipning, fräsning och svarvning.

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Andreas Löfgren, Avdelningschef Maskinbearbetning Avesta +46 10-483 02 82 Skicka e-post

Kontakta undefined

  Du kanske också är intresserad av

  Maskinbearbetning

  Ny smart och effektiv vattenskärningsmaskin

  På verkstaden i Åby har ytterligare en vattenskärningsmaskin installerats. Det är ett starkt komplement till den befintliga och båda går på högvarv.

  Komponentservice

  Jernbro håller i gång både gamla och nya maskiner på AC Floby

   AC Floby är ett av flera företag som har gett Jernbro högt betyg. Det som AC Floby främst sätter högt värde på är avdelningen Komponentservice kunskap om äldre maskiner.

  Dela gärna detta