Stäng film

Under våren har siteavtal tecknats med Lantmännen Lantbruks verksamheter i Östra Sverige samt i Holmsund och på Gotland, med syfte att leverera och utveckla produktionsunderhåll med fokus på ökad driftsäkerhet. I Öst avser det Lantmännen Lantbruks enheter i Norrköping, Kimstad, Djurön, Skänninge, Södertälje och Strängnäs. I samband med övergången har tidigare medarbetare i Lantmännen Lantbruks lokala underhållsorganisation erbjudits anställning i Jernbro. Avtalen sträcker sig över tre år.

Siteavtalen avslutar en successiv överlämning av Lantmännen Lantbruks underhåll på ett 30-tal anläggningar i Sverige sedan Lantmännen Lantbruk i april 2017 tecknade ett ramavtal med Jernbro Industrial Services AB. Ett avtal som ger Jernbro möjlighet att leverera och utveckla produktionsunderhållet för att öka driftsäkerheten på anläggningarna.

”Vår styrka ligger i vårt underhållskoncept och vår geografiska täckning som gör det möjligt för oss att stödja Lantmännen Lantbruk i deras ambition att genom enhetliga underhållsprocesser öka driftsäkerheten i sina produktionsanläggningar. Förberedelser, överlämning, integration och uppstarten på de olika orterna har fungerat bra och i en positiv anda från inblandade hos båda parter.”, säger Bengt Håkansson, VD på Jernbro.

Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, maskin, energi och lantbruk. Koncernen ägs av 25 000 svenska lantbrukare, är verksam i ett 20-tal länder, har fler än 10 000 anställda och omsätter 40 miljarder kronor. Lantmännens kärnverksamhet återfinns inom division Lantbruk som utvecklar och marknadsför produkter och tjänster för ett starkt och konkurrenskraftigt lantbruk.

 

 

Vår styrka ligger i vårt underhållskoncept och vår geografiska täckning som gör det möjligt för oss att stödja Lantmännen Lantbruk i deras ambition att genom enhetliga underhållsprocesser öka driftsäkerheten i sina produktionsanläggningar. Förberedelser, överlämning, integration och uppstarten på de olika orterna har fungerat bra och i en positiv anda från inblandade hos båda parter.
Bengt Håkansson, VD på Jernbro

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Thomas Y Johansson Projektledare Lantmännen Sverige +46 10-483 06 78 Skicka e-post

Kontakta undefined

  Du kanske också är intresserad av

  Underhåll

  Ta tempen på ditt underhåll

  Hur fungerar ditt underhåll? Här kan du snabbt ta tempen på hur du ligger till inom olika avgörande områden. Se resultatet som en indikation.

  Underhåll

  Rapport – Industrins största utmaningar inom underhåll

  Vilka är de största utmaningarna inom svensk industri när det gäller underhåll? För att få svar på denna fråga gjorde vi en undersökning på Underhållsmässan i Göteborg 2018. Frågorna ha…

  Engineering

  Fler certifieras inom underhållsledarskap

  För att kvalitetssäkra kompetensen har vi valt att utbilda fler chefer och specialister som aktivt arbetar med underhåll.

  Underhåll

  Jernbro förlänger livslängden för styr- och drivsystem med nytt driftsäkerhetsavtal

  Vi gjorde en leveransöverenskommelse där vi lovade att hålla eftermarknaden vid liv till 2030.

  Dela gärna detta