Stäng film

Fungerar industrilokalens ventilation som den ska?

– Fel funktion kan leda till att du varken får ventilation, värme eller kyla och dessutom en hög energikostnad. Vårt mål är att ge dig som kund en lägre energinota. Men det är också att se till att ventilationen fungerar på rätt sätt så dina behov uppfylls, förtydligar David Andersson och Daniel Brissman, energiingenjörer på Jernbro.

Steg 1: Det gäller alltså att börja i rätt ände och det är att fastställa vad ventilationen ska användas till. Ska den enbart användas för att ventilera lokalen eller även för att värma eller kyla eller både och.

Steg 2: När vi vet syftet med ventilationen, behöver vi utreda om ventilationen är tillräckligt effektiv, om den fungerar som den ska och om det är rätt typ av ventilation för syftet. Här finns det många parametrar att granska som exempelvis om det är rätt luftmängd för lokalens användningsområde, om luften tillförs på rätt sätt och om det är rätt temperatur?

Steg 3: Nu börjar arbetet med att ta reda på vilket sätt energianvändningen kan effektiviseras och vilken återvinning som passar just er verksamhets användningsområde. I detta arbete ingår det att undersöka om vi kan modifiera delar i det befintliga systemet eller om vi behöver konstruera en ny anläggning.

energieffektivisering, ventilation

Vill du också börja i rätt
ände och är nyfiken på om
ventilationen har rätt funktion?

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

David Andersson, Energiingenjör Sverige +46 10-483 05 60 Skicka e-post

Kontakta undefined

    Dela gärna detta