Stäng film

Vi har tagit hem en order på AGV-system från Navistar, som kommer att användas i deras produktion av dieselmotorer. Navistar producerar International® kommersiella lastbilar, egna dieselmotorer och IC Bus® skolbussar och kommersiella bussar. Projektet kommer att pågå under hela 2021 med en första leverans av AGV:er till fabriken i Huntsville, Alabama, USA under februari. 

Beställningen omfattar system för såväl monteringslinjer som produktionsnära logistik. Systemen består av ett betydande antal AGV:er (Automated Guided Vehicles), fixtureringar och centrala enheter för både styrning av AGV:er och kommunikation med andra system och utrustningar.

– Vi ser fram emot att få helhetsansvaret i en miljö med högt ställda krav på tillgänglighet, ergonomi och säkerhet. Ett tungt skäl för Navistar att välja automationslösningar, som är baserade på AGV-koncept istället för fasta installationer, var att de var angelägna om att skapa produktionsupplägg med hög grad av flexibilitet för att kunna möta framtida krav. Jernbros referenser från ett flertal tidigare installationer med motsvarande höga kravställning var också av avgörande betydelse, berättar Pär Knutsson, säljchef på Jernbros automationsavdelning.

Affären signerades efter ett omfattande utredningsarbete, däribland utvärdering av pilotutrustning. Hårdvara och mjukvara är anpassade till specifika behov som är definierade av Navistar.

– Vi är verkligen stolta över att ha gjort denna affär som innehåller både en stor variation av olika AGV:er och fem olika system. Ordern påvisar vår styrka och konkurrenskraft, avslutar Pär Knutsson.

Navistar

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Kontakta undefined

    Du kanske också är intresserad av

    Dela gärna detta