Stäng film

I somras tillkännagav Daniel Backman (CEO Jernbro) att vi tecknat avtal om att förvärva Veltec. Nu är affären framgångsrikt genomförd och vi bildar en av Skandinaviens ledande leverantörer av industriella tjänster. Genom att kombinera våra verksamheter i Sverige, Norge och Danmark breddar vi både vårt erbjudande och vår marknadsnärvaro och står starkare än någonsin för att möta industrins växande behov.

Med denna expansion har vi nu omkring 1 300 medarbetare på 35 platser i de skandinaviska länderna och en årlig omsättning på cirka 2,7 miljarder svenska kronor.

– Vi är stolta över att tillsammans med Veltec inta en ledande position inom industriella tjänster och projekt i Skandinavien. Detta är en betydande milstolpe för oss, som förstärker vår kapacitet och gör oss ännu bättre rustade att möta de ständigt skiftande behoven hos våra kunder och branschen i stort, säger Daniel Backman, VD på Jernbro.

Veltecs VD, Gert Nielsen, ser också stora fördelar med avtalet:
– Det känns unikt att, tillsammans med Jernbro, kunna erbjuda ett mer omfattande tjänsteutbud till en större marknad. Vår kombinerade kompetens inom industriellt underhåll kommer bidra till ökad tillgänglighet och säkerhet i produktionssystemen hos företag inom flera olika branscher.

De branscher som kan dra nytta av det utökade erbjudandet inkluderar petrokemi, stål, gruvdrift, livsmedel, papper och massa, fordonsindustri, tillverkning, läkemedel, energi, vatten och avlopp, maritim infrastruktur samt den kemiska industrin.

– Detta samarbete representerar ett stort steg framåt för båda företagen. Tillsammans erbjuder vi ett ännu bredare spektrum av tjänster och innovativa lösningar, vilket ökar vår förmåga att bidra till en säkrare, effektivare och mer hållbar industri i hela Skandinavien, avslutar Daniel Backman.

Denna nya konstellation mellan markerar starten på en spännande resa, där det gemensamma erbjudandet stärker företagens position på marknaden och ger kunderna tillgång till expertis och resurser i en större skala.

Veltecs webbplats

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Daniel Backman, VD (CEO) Göteborg +46 10-483 04 67 Skicka e-post

Kontakta undefined

    Du kanske också är intresserad av

    Strategiska Partnerskap

    Förbättrat underhåll har gett Lantmännen högre tillgänglighet och ökad produktion

    Lantmännens samarbete med Jernbro har resulterat i förbättrat underhåll i form av mindre akut underhåll och mer planerat underhåll.

    Industrirör

    Industrirör från Jernbro bidrar till Lindes ökade gasproduktion

    Linde har byggt ut anläggningen i Norrköping för att öka sin kapacitet att rena och kyla koldioxid. Det medförde ett behov av ett omfattande rörarbete som gick till Jernbro.

    Dela gärna detta