Stäng film

Till Sandvik Machining Solutions har vi levererat AGV:er (Automated Guided Vehicle) med kapacitet att lyfta pulvercontainrar och pallar med en minimumvikt på 1300 kg upp till 2,5 m höjd.

Önskemålet var en hållbar och kostnadseffektiv lösning som medförde färre personskador och som inte krävde förare.

Resultatet blev tre stycken automatiska AGV:er som kan hantera olika specialverktyg och med den önskade lyfthöjden. Själva AGV-systemet har lätt att knyta kontakt med andra utrustningar och gör den nya processen att hantera pulver i olika storlekar mellan olika stationer smidig.

AGV:erna kan jobba enligt den prioritering som krävs för att systemet ska fungera optimalt. Systemets öppna arkitektur gör det möjligt för kunden att själv modifiera körvägar och mönster för att bli mindre leverantörsberoende.

Processen är automatisk och kör obemannat dygnet runt, så därför behöver truckförare inte finnas på alla skift. Något annat unikt är att AGV:erna kan läsa in omgivningsmiljön, vilket innebär ökad säkerhet för personalen.

SANDVIK är en global industrikoncern med 42 000 anställda vars verksamhet baseras på materialteknik och industriella processer. De är ledande inom verktyg och verktygssystem för skärande metallbearbetning samt maskiner, verktyg, service och tekniska lösningar för gruv- och anläggningsindustrin liksom rostfria stål- och speciallegeringar och produkter för industriell värmning. ​

AGV:erna har kapacitet att lyfta pulvercontainrar och pallar med en minimumvikt på 1300 kg upp till 2,5 m höjd.

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson

Pär Knutsson, Skövde (Väst) Säljchef Automation +46104831184 Skicka e-post

Kontakta undefined

Du kanske också är intresserad av

Automation

Automatiserad AGV-bana med ergonomi och lyftkapacitet i fokus

Automation

Nytt kommunikationssystem för 300 AGV:er

Volvos motorfabrik i Skövde har bytt kommunikationssystem i AGV:erna i monteringshallen för att klara framtida krav.

Dela gärna detta