Stäng film

Vi kan reparera och serva allt från elmotorer, servomotorer, servodrivdon och spindlar till pumpar, växellådor och elektronik. Oftast skickar du komponenten till oss så utför vi arbetet i våra egna specialutrustade verkstäder. Om situationen kräver kan vi också utföra arbetet på plats i kundens anläggning.

Vi utför service på:


Styrsystem och elektronik

Från reparationer till konstruktion – Vi har lång erfarenhet av felsökning och reparation av de flesta förekommande fabrikaten av CNC- och PLC-styrningar med tillhörande komponenter som bildskärmar, operatörspaneler, datorer, scanners, skrivare, pulsgivare och mätskalor.

Vi säkrar kvaliteten på vårt utförda arbete genom funktionstester i provriggar och testutrustningar av olika slag. Vi har bland annat universella utrustningar där vi kan simulera ”maskinmiljön” för enskilda kretskort.

Här några fördelar med vår service:

  • Reparation och/eller nytillverkning av utgångna reservdelar för ökad livslängd på system som alternativ till nyinvestering
  • Förrådshållning av reservdelar
  • Akuta reparationer och/eller utbytesenheter
  • Diskussionspartner i Sverige för såväl akuta som långsiktiga elektroniklösningar
  • Garanti på utförda reparationer

Om ändå det är så att ni ska byta hela styrsystem eller endast servosystemen så är vi gärna med och offererar detta också. Vi har bland annat bra samarbete med Siemens, Fanuc och Indramat.

Servodrivdon

Servodrivdon är utsatta delar på en maskinanläggning. Genom att låta oss reparera, underhålla och uppgradera dina servon får du en störningsfri och effektiv produktion.

Servo- och elmotorer

Vi har en välutrustad verkstad för reparation av servomotorer och andra motortyper. Genom åren har vi samlat en märkesoberoende kompetens för de flesta förekommande fabrikat. Med våra unika testutrustningar kan vi garantera kvaliteten på vårt arbete. Vi har färdiga koncept gällande FU. Vi ger dig omgående service om det är akutläge och har korta ledtider på övriga reparationer.

Spindlar

Vårt helhetskoncept för spindelservice förbättrar både tillgängligheten och ökar effektiviteten.

Erbjudandet omfattar:

  • Support, demontering, felsökning, montering, testkörning och balansering.
  • Strategier för både snabba reparationer vid stillestånd och långsiktiga planerade reparationer
  • Ombyggnation av problemspindlar, anpassning och uppgradering

Två verkstäder

  • Skövde är vår huvudverkstad för spindelservice där fokus ligger på högprecisionsspindlar för främst verkstads- och träbearbetningsindustrin
  • I Avesta reparerar vi större spindlar som främst används på stål- och sågverk

Pumpar och växellådor

I vår specialistverkstad för service av pumpar och växellådor kan vi utföra reparationer av de flesta på marknaden förekommande fabrikat. Större växellådor servar vi på plats hos kund.

Vår verkstad för pumpar och växellådor ligger i Avesta.

Vi reparerar också roterande verktyg, chuckar och mycket mer inom mekaniska maskinkomponenter. Dessa servicejobb utför oftast på någon av våra underhållsverkstäder som finns på ett stort antal platser i Sverige.


Elektronikkomponenter via vår webshop

Här kan du beställa kretskort, servon och andra elektronikartiklar. Du kan även beställa utbytesenheter, service av komponenter eller av system.

Gå till vår webshop

Dela gärna detta

”Det känns väldigt tryggt att lämna över ansvaret till Jernbro för den här hanteringen. De är mycket kunniga och flexibla, vilket är nödvändigt i ett så här komplext uppdrag. Jag kan verkligen lita på att de vet vad de gör.”
Catarina Fransson, Hector Rail
Får hjälp med elektronikservice

Nyfiken på att veta mer?

Välj kontaktperson
Driftcenter Väst Underhåll och Reservdelar +46104831100 Kontakta

Du kanske också är intresserad av

Underhåll

Dugligheten har ökat med 30%

Jernbro lovade att dugligheten skulle vara densamma eller bättre efter driftsättning. Parkers uppföljningen visar att dugligheten har ökat med 30 procent.

Underhåll

66% färre utryckningar

Oxelösunds Hamn satsar på ökad produktivitet, vilket ställer nya förebyggande krav på underhållsorganisationen.

Dela gärna detta